VIDEO Cîţu l-a demis pe ministrul Finanţelor. Alexandru Nazare, revocat din funcţie. „La Finanţe, avem proiecte întârziate”

  • Florin Cîţu l-a demis, joi, pe Alexandru Nazare de la ministrul Finanţelor, după o evaluare pe care premierul susţine că a început-o acum 6 luni.
  • Motivul principal al revocării din funcţie este că la Ministerul Finanţelor sunt proiecte întîrziate, însă Cîţu a specificat că „sunt mai multe lucruri”.
  • Revocarea a fost trimisă la preşedintele Klaus Iohannis.
  • Cîţu va prelua interimar funcţia de ministru al Finanţelor.
  • UPDATE Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Alexandru Nazare
8119 afișări
Imaginea articolului VIDEO Cîţu l-a demis pe ministrul Finanţelor. Alexandru Nazare, revocat din funcţie. „La Finanţe, avem proiecte întârziate”
Premierul Florin Cîţu a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea revocării din funcţie a ministrului de Finanţe Alexandru Nazare după ce acesta a refuzat să îşi dea demisia, la solicitarea premierului. Ulterior, preşedintele a semnat decretul de revocare.
 
„Am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor. Domnul ministru a avut posibilitatea să îşi dea demisia, a preferat să fie revocat”, a declarat premierul, după şedinţa de guvern. 

Florin Cîţu a anunţat că a cerut în coaliţie demisia ministrului Finanţelor. „Acesta ne-a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”. Cîţu a anunţat că va prelua el intermiar funcţia de ministru al Finanţelor.
 
Acesta a vorbit şi despre motivele care au stat la baza acestei decizii.
 
„În ceea ce priveşte motivele, am făcut o evaluare la şase luni de zile, sunt mai multe lucruri, dar pe scurt cele mai întârziate proiecte sunt la Ministerul Finanţelor”, a spus premierul, care a adăugat că este vorba de proiecte importante pentru atragerea fondurilor europene şi eliminarea evaziunii fiscale.
 
Florin Cîţu a spus că în acest moment nu are nicio propunere pentru noul ministru al Finanţelor. Acesta a mai precizat că este posibil ca corpul de control să meargă la Ministerul Finanţelor.
 
Alexandru Nazare e al doilea ministru remaniat, după Vlad Voiculescu, de la Sănătate.
 
Culisele demiterii lui Nazare
 
Conform unor surse politice, ministrul Finanţelor i-a solicitat premierului să pună în discuţie schimbarea lui în forurile de conducere ale coaliţiei, dar premierul nu a dorit să facă acest lucru.
 
Preşedintele Iohannis nu vrea să intre în această dispută, îl apreciază pe ministrul Finanţelor, dar nu se va opune solicitării premierului de revocare a acestuia, au precizat sursele citate.
 
Pe piaţa politică sunt doar zvonuri legate de disputa politică dintre premierul Cîţu şi ministrul Finanţelor, neştiindu-se foarte clar de la ce au pornit neînţelegerile dintre cei doi.  
 
 
Bugetul de stat a înregistrat o poziţie peste aşteptări în primele 5 luni ale anului, iar datele arată că rezultatele vor fi în parametrii bugetari.
 
Nazare consideră că şi-a făcut treaba în calitate de ministru al Finanţelor şi de aceea şi-a apărat poziţia în faţa premierului Cîţu, care i-a solicitat demisia. Mai jos postarea ministrului după şedinţa de Guvern în care nu vorbeşte despre demitere. 
 
 
Pe piaţă se mai vehiculează zvonuri legate de disputa premierului cu ministrul Finanţelor în privinţa împrumuturilor pe care le atrage România, atât de pe piaţa internă, dar mai ales de pe piaţa externă, premierul fiind extrem de interesat de aceste operaţiuni.
 
Miercuri, ministerul Finanţelor a atras de pe pieţele externe 3,5 mld. euro. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici