Buda: Atacul lui Orban este derizoriu, decizia magistraţilor în cazul Udrea nu putea fi influenţată

Preşedintele comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda (PDL), a declarat, luni, că atacul lui Ludovic Orban la adresa sa în cazul Elenei Udrea este derizoriu, existând o decizie a Parchetului de neîncepere a urmăririi penale.

17 afișări
Imaginea articolului Buda: Atacul lui Orban este derizoriu, decizia magistraţilor în cazul Udrea nu putea fi influenţată

Buda: Atacul lui Orban este derizoriu, decizia megistraţilor în cazul Udrea nu putea fi influenţată (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a precizat că cei din Comisia juridică de la Cameră nu puteau să influenţeze această decizie.

"În condiţiile în care există o decizie a unei instituţii, mi se pare derizoriu atacul lui Orban. Înţeleg că este în cădere liberă în propriul partid şi are nevoie de o campanie mediatică susţinută. Îi spun că este pe o direcţie greşită, atâta vreme cât există o decizie a Parchetului de neîncepere a urmăririi penale pe această stare de fapt învederată comisiei juridice", a afirmat Buda.

El a arătat că decizia Comisiei juridice sau a plenului nu ar fi putut influenţa "într-un fel sau altul" hotărârea luată de magistraţi.

"Recomand colegilor de la PNL să înţeleagă că avem totuşi nişte instituţii ale statului care s-au pronunţat şi deciziile lor trebuie respectate", a adăugat Daniel Buda, arătând că "PNL nu doreşte să respecte ceea ce dau instituţiile statului şi le acceptă numai când are un interes".

"Eu ştiam din decembrie de decizia Parchetului General de neîncepere a urmăririi penale. Cred că de atunci am fost informaţi. Nu pot să vă spun acum exact de unde. S-a ştiut. Elena Udrea cred că a şi spus în cadrul comisiilor de audiere acest lucru", a precizat Buda.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că BPC a mandatat grupul parlamentar pentru a începe procedurile legislative pentru ca preşedintele Camerei, Roberta Anastase, şi preşedintele Comisiei juridice, Daniel Buda, că suporte consecinţele pentru încălcarea legii în cazul Udrea.

"BPC a hotărât să demareze procedurile prevăzute în legislaţie şi în Regulament privitoare la încălcările făcute de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi de preşedintele Comisie juridice, membru al PDL, Daniel Buda. (...) Preşedintele Camerei Deputaţilor a împiedicat practic bunul mers al Justiţiei, a obstrucţionat derularea unor proceduri legale pentru că a interzis oricărei persoane să atace verdictul Parchetului (decizia de neîncepere a urmăririi penale a Elenei Udrea - n.r.) la ICCJ", a susţinut Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici