Buda (PD) cere lui Tăriceanu să-l demită pe Chiuariu

Deputatul PD Daniel Buda îi cere premierului Călin Popescu Tăriceanu să-l demită pe Ministrul Justiţiei, ca urmare a incapacităţii acestuia de a gestiona în mod eficient angajamentele ministerului şi implicit ale României faţa de Banca Mondială.

4 afișări
Imaginea articolului Buda (PD) cere lui Tăriceanu să-l demită pe Chiuariu

Buda (PD) cere lui Tăriceanu să-l demită pe Chiuariu în urma raportului Băncii Mondiale

"Ministrul Justiţiei a fost incapabil să creeze şi să dezvolte un mecanism obiectiv şi efectiv de monotorizare a performanţei judiciare, mecanism care să identifice rapid şi sistematic factorii care împiedică înregistrarea progreselor la nivelul sistemului judiciar", afirmă Buda într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

În opinia deputatului democrat, această situaţie este cu atât mai greu de acceptat cu cât exista finanţare din partea Băncii Mondiale

"Nu este prima dată când constatăm că Ministrul Chiuariu dă dovadă de imaturitate politică, incompetenţă şi iresponsabilitate, iar de aceea considerăm că ar trebui demis sau, domnia sa să renunţe la această funcţie de importanţă majoră pentru România, funcţie care în mod evident îi depăşeşte capacităţile", apreciază Daniel Buda.

Un raport critic al Băncii Mondiale faţă de reforma judiciară din România a provocat o reacţie dură a Consiliul Superior al Magistraturi (CSM), care susţine că sunt neîntemeiate criticile aduse şi că acestea nu intră în sfera atribuţiilor Băncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici