Buda (PD) îl acuză pe Chiuariu de imaturitate politică

Deputatul PD Daniel Buda îl acuză pe ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, că este imatur politic atunci când o acuză pe Monica Macovei că nu a făcut nimic pentru legea privind cetăţenia.

3 afișări
Imaginea articolului Buda (PD) îl acuză pe Chiuariu de imaturitate politică

Buda (PD) îl acuză pe Chiuariu de imaturitate politică

"Printr-o strategie total deplasată, Tudor Chiuariu se străduieşte să arunce asupra Monicăi Macovei o anatemă falsă, cum că fostul ministru al Justiţiei ar fi vinovat de toate neîmplinirile din domeniul pe care îl administrează astăzi în mod haotic. Explicaţia e simplă: ministrul Chiuariu a fost obligat să poarte o pălărie prea mare", susţine Buda într-un comunicat de presă dat, duminică, publicităţii.

Potrivit deputatului democrat, actualul ministru al Justiţiei "este depăşit de funcţie", în condiţiile în care a gestionat dezastruos problema legii cetăţeniei, unde nu au fost rezolvate aproape 100.000 de cereri de acordare a cetăţeniei din partea basarabenilor.

Acesta a precizat că proiectul de lege privind cetăţenia a fost înaintat Guvernului de Monica Macovei încă din 2006, dar premierul Călin Popescu Tăriceanu l-a considerat lipsit de importanţă doar pentru că venea de la Monica Macovei, comparativ cu "alte priorităţi".

Deputatul PD Daniel Buda l-a acuzat, în urmă cu o săptămână şi jumătate, de iresponsabilitate pe ministrul Justiţiei Tudor Chiuariu, pentru contestarea unei decizii referitoare la termenul de soluţionare a acordării cetăţeniei, însă ministrul precizează că aceste probleme există din mandatul Monicăi Macovei, susţinută de PD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici