Budăi: în următoarea şedinţă de Guvern vom adopta despăgubirile pentru cei afectaţi de calamităţi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o hotărâre privitoare la despăgubirile pentru cei afectaţi de calamităţi.

114 afișări
Imaginea articolului Budăi: în următoarea şedinţă de Guvern vom adopta despăgubirile pentru cei afectaţi de calamităţi

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o hotărâre privitoare la despăgubirile pentru cei afectaţi de calamităţi.

Decizia va stabili ce sume de bani vor primi sinistraţii.

„Adoptăm, în următoarea şedinţă de Guvern, o Hotărăre în vederea stabilirii sumelor de bani care vor fi acordate drept despăgubiri familiilor ale căror locuinţe au fost afectate de calamităţi. Hotărârea se va aplica în primul rând locuitorilor din comuna Greceşti, judeţul Dolj, afectaţi de inundaţii în aceste zile”, a explicat ministrul Marius Budăi

Un anunţ asemănător a făcut şi premierul Marcel Ciolacu. Sâmbătă, el a anunţat că oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern şi a oferit drept exemplu localitatea Greceşti din judeţul Dolj.

„Oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile vor fi ajutaţi de Guvern! Cele mai mari probleme sunt în localitatea Greceşti din Dolj, unde mai multe zeci de persoane sunt izolate sau au fost evacuate preventiv. Ne-am asigurat prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă că aceşti oameni vor primi mâncare caldă şi apă. De asemenea, am vorbit cu autorităţile din localitate să găsim soluţii pentru ca oamenii să aibă unde să doarmă la noapte şi am dat asigurări că vom aloca imediat bani din fondul de rezervă pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor”, a anunţat Ciolacu pe Facebook.

Premierul a mai spus că ajutoarevor fi distribuite şi în alte comunităţi.

„Aseară (n.r. vineri, 16 iunie), am convocat un Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aproba acordarea unor ajutoare pentru oamenii din Ighiu, judeţul Alba. Sunt în permanent contact cu ministrul Mediului care monitorizează situaţia, dar şi cu celelalte autorităţi responsabile pentru ca toată lumea să intervină rapid şi să limităm cât mai mult efectele asupra oamenilor”, a precizat Mrcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici