Bugetele SPP, STS şi ORNISS, avizate de Comisiile pentru apărare, fără amendamente

Bugetele SPP, STS şi ORNISS au primit, vineri, aviz favorabil în unanimitate din partea Comisiilor reunite pentru Apărare, fără a fi aduse amendamente din partea parlamentarilor, însă şefii Comisiilor au precizat că acest lucru s-ar putea schimba în discuţiile din Comisiile de buget.

180 afișări
Imaginea articolului Bugetele SPP, STS şi ORNISS, avizate de Comisiile pentru apărare, fără amendamente

Bugetele SPP, STS şi ORNISS, avizate de Comisiile pentru apărare, fără amendamente

Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP), Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), precum şi Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) au primit avize favorabile, în unanimitate.

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Camera Deputaţilor, Ion Mocioalcă, a precizat că nu au fost aduse şi amendamente acestor bugete, însă noi discuţii ar putea avea loc în cadrul dezbaterilor din Comisiile pentru buget, care sunt programate să înceapă sâmbătă dimineaţă.

Serviciul de Protecţie şi Pază va pierde, în anul 2016, aproximativ 3% din buget, potrivit proiectului iniţiat de Guvern. Astfel, anul viitor SPP va avea un buget de 163,8 milioane de lei, tăieri fiind aplicate la capitolul cheltuieli de personal şi la cel privind cheltuielile de capital.

Cu toate acestea, SPP va primi, în 2016, de 8 ori mai mulţi bani pentru reînnoirea parcului auto. Astfel, în proiectul de buget sunt alocate 8,6 milioane de lei pentru "maşini, echipamente şi mijloace de transport", în condiţiile în care, anul trecut, Serviciul a avut un buget de numai 900.000 de lei la acest capitol.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) va avea bugetul diminuat cel mai drastic, fiind înregistrată o scădere cu aproximativ 37%. Cu toate acestea, bugetul pentru 2016 este comparabil cu cel alocat iniţial în 2015, având în vedere că şi STS a beneficiat, în cursul anului, de rectificări pozitive. Astfel, în 2016, STS va avea un buget de 274 de milioane de lei, fiind reduse fondurile pentru bunuri şi servicii cu 22% şi la cheltuielile de capital, cu aproape 60%. Vor fi alocaţi astfel mai puţini bani pentru construcţii, chirii şi parcul auto.

ORNISS are alocat de la Guvern un buget de 10,7 milioane de lei, în scădere cu peste 9% faţă de anul în curs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici