Video Călin Popescu Tăriceanu: Le transmit colegilor din ţară să fie atenţi la numărarea proceselor verbale. S-a dovedit că există un singur partid liberal în România, ALDE

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică seara, după încheierea votului pentru alegerile parlamentare, că le mulţumeşte alegătorilor şi vrea să transmită un mesaj de a-i preveni pe colegii din ţară pentru a fi atenţi la numărarea proceselor verbale.

1717 afișări

"Este o zi de cotitură pentru România. Acest vot înseamnă în primul rând un vot de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm, pentru democraţie, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului. Sigur că ceea ce constatăm acum sunt rezultatele date de exit-poll-uri şi din acest motiv aş dori să înţelegeţi că sunt rezervat în a descrie scenarii de viitor care să ne privească şi prefer să aşteptăm numărătoarea oficială a voturilor şi rezultatele finale", a comentat preşedintele Senatului.

Tăriceanu le-a transmis şi un mesaj "colegilor din ţară".

"Vreau să transmit un mesaj tuturor colegilor mei din ţară, pentru a-i preveni şi a-i ruga să fie foarte atenţi din acest moment la procesul de numărătoare a voturilor, la redactarea proceselor verbale cu rezultatele votului din fiecare secţie, în aşa fel încât rezultatele noastre să nu fie afectate de eventualele tentative de fraudare despre care avem anumite informaţii", a detaliat Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a transmis şi un mesaj pe o reţea de socializare, declarând că România a fost redată românilor prin propria lor voinţă.

''Cetăţenii şi-au spus cuvântul. L-au rostit limpede şi răspicat. Îl chem pe Preşedintele Iohannis să accepte fără gânduri ascunse voinţa poporului aşa cum s-a manifestat la urne şi să nu stea în calea formării unui guvern legitim, legal şi democratic. România a fost redată românilor prin propria lor voinţă'', a scris liderul ALDE pe Facebook.

El i-a chemat pe membrii PNL să se alăture ALDE.

''M-am angajat să fiu, alături de colegii mei din ALDE, busola care indică drumul cel bun, garanţia că acest drum va fi urmat fără şovăială. S-a dovedit la aceste alegeri că există un singur partid liberal în România, ALDE. Chem să se alăture coaliţiei pentru schimbare şi democraţie toate partidele care împărtăşesc aceleaşi convingeri şi valori. Îi chem să vină în ALDE pe toţi aleşii şi membrii PNL dezamăgiţi de modul în care partidul a fost condus împotriva principiilor elementare ale liberalismului'', a adăugat el.

PSD are în exit poll-uri în jur de 45% dintre voturi, iar ALDE - 6%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici