Candidatele UDMR la alegerile din 2016, învăţate de specialişti cum să vorbească şi să se îmbrace

Membrele Organizaţiei de Femei a UDMR care vor dori să candideze în 2016 la alegerile locale şi parlamentare vor fi pregătite de o echipă de specialişti în comunicare, care le vor învăţa cum să vorbească în public, cum să se îmbrace la diverse acţiuni sau cum să îşi formuleze un discurs.

232 afișări
Imaginea articolului Candidatele UDMR la alegerile din 2016, învăţate de specialişti cum să vorbească şi să se îmbrace

Vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR, Hegedus Csilla (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR, Hegedus Csilla, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în programul de pregătire ar putea intra aproape 500 de femei din cele 22 de filiale judeţene ale organizaţiei.

"Vom lansa în perioada următoare un program, în premieră, care se adresează viitoarelor candidate din Organizaţia de Femei a UDMR care vor dori să participe la alegerile locale şi parlamentare din 2016. O echipă de traineri în comunicare le va învăţa cum să vorbească în public, oratorie, cum se formulează un punct de vedere, cum să se îmbrace la diverse acţiuni, cum să îşi construiască un discurs public, ce înseamnă administraţia locală şi politica, dar şi comunicarea online", a spus Hegedus.

Potrivit acesteia, femeile din UDMR care doresc să intre în administraţia locală şi în politică au nevoie de o bază de la care să pornească "pentru a dobândi o siguranţă de sine".

"Situaţia femeilor alese în UDMR nu este tocmai roz. Doar doi la sută din primari sunt femei, 5,5 la sută sunt viceprimăriţe şi 13 la sută sunt femei în funcţii de consilieri locali şi judeţeni. Avem un singur parlamentar femeie, pe senatorul Biro Rozalia, iar Organizaţia de Femei a UDMR doreşte să schimbe aceste procente care nu sunt satisfăcătoare", a susţinut Hegedus.

Organizaţia de Femei a UDMR a fost înfiinţată în septembrie 2013 şi are 22 de organizaţii judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici