Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Tim Scott, se retrage din cursa pentru 2024

  • Senatorul din Carolina de Sud, Tim Scott, şi-a surprins propria echipă de campanie prin anunţul neaşteptat al retragerii sale din cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2024, afirmând că votanţii i-au transmis clar că momentul nu este acum.
  • Scott a intrat în cursa prezidenţială în luna mai, beneficiind de un sprijin financiar semnificativ, însă, împreună cu ceilalţi candidaţi republicani, a întâmpinat dificultăţi în competiţia dominată de influenţa continuă a fostului preşedinte Donald Trump.
1056 afișări
Imaginea articolului Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, Tim Scott, se retrage din cursa pentru 2024

Sursa foto: Skynews.com

Senatorul statului Carolina de Sud, Tim Scott, a anunţat că se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2024, afirmând că a primit un mesaj clar din partea votanţilor: ”Acum nu”. Plecarea sa a şocat inclusiv propriul său personal de campanie, mulţi dintre aceştia declarând pentru NBC News că nu au primit nicio avertizare prealabilă şi au aflat doar că acesta îşi încheie candidatura prezidenţială în timp ce urmăreau anunţul surpriză la TV, scrie Sky News.

Scott a intrat în cursă în luna mai cu speranţe ridicate, beneficiind de susţinerea unor donatori cunoscuţi, dar el şi restul candidaţilor republicani au avut dificultăţi într-o cursă dominată de fostul preşedinte Donald Trump. Într-un interviu pentru Fox News, Scott a declarat că iubeşte America mai mult astăzi decât pe 22 mai, dar când se va întoarce în Iowa, nu o va face în calitate de candidat la preşedinţie. ”Suspend campania. Cred că alegătorii, cei mai remarcabili oameni de pe lume, mi-au transmis un mesaj clar când au spus: Nu acum, Tim”, a afirmat Scott.

Senatorul devine al doilea republican de frunte care părăseşte cursa în ultimele săptămâni, după fostul vicepreşedinte al SUA, Mike Pence. Scott nu a făcut o recomandare pentru ceilalţi rivali republicani rămaşi în cursă, şi a subliniat că cea mai bună modalitate pentru el de a fi de ajutor este să nu se implice în decizia privind susţinerea unui anumit candidat. Deşi Trump se confruntă cu patru acuzaţii penale şi alte provocări legale, continuă să se situeze mult în faţa rivalilor săi în sondaje, iar mulţi din partid consideră cursa încheiată efectiv, cu excepţia unei schimbări spectaculoase de şanse. Fostul preşedinte nu a răspuns imediat la vestea retragerii lui Scott.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici