Candidatură născută din foc. Adrian Albu, supravieţuitor al Colectiv, vrea să fie primarul Sectorului 2: „Corupţia mi-a omorât familia”

Un supravieţuitor al incendiului din Colectiv, Adrian Albu, şi-a lansat, vineri, candidatura la Primăria Sectorului 2, din partea PLUS. Candidatura lui s-a născut din foc, din dorinţa de a elimina corupţia care i-a omorât familia în acea noapte nefericită.

1970 afișări
Imaginea articolului Candidatură născută din foc. Adrian Albu, supravieţuitor al Colectiv, vrea să fie primarul Sectorului 2: „Corupţia mi-a omorât familia”

Sursa FOTO: Facebook Adrian Albu

„M-am hotărât să mă implic în societatea civilă pentru că am văzut cu proprii mei ochi cum corupţia ucide. Şi ucide oameni şi în viitor. Ne-a omorât viitorul. Corupţia mie mi-a omorât familia şi peste asta nu se poate trece. Pentru asta merg până în pânzele albe”, a spus Adrian Albu.

În urmă cu cinci ani, el a supravieţuit incendiului din Colectiv, dar şi-a pierdut, în acea noapte, sora şi verişoara.

„Acum cinci ani s-a întâmplat un eveniment nefericit şi în urma acelui eveniment eu mi-am pierdut sora şi verişoara. Au urmat 80 de zile de spitalizare în care am reflectat asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo”, a povestit candidatul.

Problemele pe care Albu le-a observat în Capitală sunt multe. El atrage însă atenţia că în şcolile din Sectorul 2 se poate întâmpla în fiecare zi un nou Colectiv.

„Noi nu ştim câtă mizerie avem în Sectorul 2, nu ştim ce fel de aer avem în Sectorul 2. În sectorul 2 noi avem 127 de unităţi de învăţămâmt, dintre care doar 15 au autorizaţie de funcţionare la incendiu. 15. Din toate noi trimitem copiii la şcoli unde în fiecare zi se poate întâmpla un Colectiv. În fiecare zi”, a declarat Adrian Albu.

Ca teme de campanie, el şi-a ales siguranţa, mediul şi curăţenia.

Totodată, el susţine că, dacă ar fi fost primar, tragedia de la Colectiv nu ar mai fi avut loc, deoarece clubul nu ar fi funcţionat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici