Carmen Mihălcescu (PSD): Sesiunea extraordinară nu poate fi convocată. Unele semnături sunt diferite sau copiate

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, a declarat, luni, că nu poate fi convocată sesiunea extraordinară cerută de PNL, USR şi PMP, pentru că solicitarea nu respectă Regulamentul, iar unele semnături ale deputaţilor sunt „diferite" sau „copiate".

1656 afișări
Imaginea articolului Carmen Mihălcescu (PSD): Sesiunea extraordinară nu poate fi convocată. Unele semnături sunt diferite sau copiate

Carmen Mihălcescu (PSD): Sesiunea extraordinară nu poate fi convocată. Unele semnături sunt diferite sau copiate

„În solicitare se specifică perioada în care să aibă loc, mai puţin ora la care aceasta să se întâmple. Motiv pentru care, colegul meu aflat de permanenţă săptămâna trecută, Florin Iordache, a decis ca aceasta să fie trimisă Secretariatului General pentru convocarea Biroului Permanent. Solicitarea nu întruneşte în momentul de faţă toate prevederile legale şi regulamentare în sensul în care, potrivit art.72 din Regulament, ar fi trebuit însoţită de un proiect de hotărâre prin care să specificăm denumirea comisiilor de anchetă, obiectivele acestora. Sunt şi anumite inadvertenţe de natură tehnică, începând cu tabelele, de care s-a făcut mişto în Biroul Permanent”, a declarat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Mihălcescu, după şedinţa Biroului Permanent.

Deputatul PSD a explicat că „s-a constatat că unele semnături sunt diferite".

„S-a constatat că unele semnături (ale deputaţilor care au susţinut convocarea sesiunii extraordinare - n.r.) sunt diferite. Dacă vă veţi uita pe solicitare, veţi constata că domnul Năsui, este doar un exemplu, sunt şi multe altele, are o semnătură diferită pe solicitarea trimisă pentru Biroul Permanent şi pe tabelul pe care a semnat pentru convocarea seisunii extarordnare. Noi nu avem compentenţa necesară să facem o expertiză grafologică, noi parlamentarii, dar toate aceste lucruri luate la un loc, nerespectarea art.72 din Regulament, cu acele semnături care sunt multe şi nu te duc la 110 semnături câte ai avea nevoie pentru o sesiune extraordinară, înseamnă că Regulamentul nu a fost respectat, motiv pentru care această sesiune extraordinară nu poate fi convocată", a declarat Mihălcescu.

Aceasta a adăugat că a aflat de pe Facebook că unii deputaţi semnatari „nu aveau fizic cum să o facă".

„Săptămâna trecută, colegii mei de la cabinet, întâmplător, fiind pe reţelele de socializare, au constatat că uni colegi semnatari ai tabelului practic nu aveau fizic cum să o facă pentru că ori nu se aflau în ţară, asta mi-au spus ei uitându-se la Facebook", a precizat Carmen Mihălcescu.

Ea a mai spus că unele semnături au fost „copiate". „Unele semnături au fost copiate de pe un proiect de lege trecut, pe o iniţiativă legislativă, şi ulterior anexată solicitării", a conchis Mihălcescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a delegat, luni, atribuţiile, către vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Carmen Ileana Mihălcescu, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

„DECIZIE privind delegarea atribuţiilor preşedintelui Camerei Deputaţilor. În temeiul art. 34 şi 35 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, preşedintele Camerei Deputaţilor emite prezenta decizie. Articol unic – În data de 20 august 2018, atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vor fi exercitate de doamna deputat Carmen Ileana Mihălcescu, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Nicolae-Liviu Dragnea”, se arată în decizia publicată luni în Monitorul Oficial.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu numai că preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a convocat sesiunea extraordinară cerută de Opoziţie, ci, "într-un gest suprem de laşitate" şi-a delegat atribuţiile către Carmen Mihălcescu, "soţia consilierului său, Horia Mihălcescu".

"Liviu Dragnea nu numai că nu a convocat sesiunea extraordinară, săptămâna trecută, ci astăzi, într-un gest suprem de laşitate şi de lipsă de responsabilitate, a delegat atribuţiile către doamna Mihălcescu, soţia consilierului său, Horia Mihălcescu. Ea a fost delegată fără ca solicitarea sesiunii extraordinare să fie finalizată de preşedintele Camerei Deputaţilor. Sigur că reprezentanţii noştri solicită convocarea sesiunii extraordinare de către preşedinte, iar apoi biroul preşedintelui să aprobe", a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului, care a a avut loc luni la Parlament.Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a discutat, luni, solicitarea PNL, USR şi PMP privind convocarea forului parlamentar într-o sesiune extraordinară, formaţiunile din Opoziţie dorind dezbaterea, marţi în plen, a unei moţiuni simple împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

„Solicitarea liderilor grupurilor parlamentare ale PNL, USR şi PMP privind convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară" este singurul punct care figurează pe ordinea de zi de luni a şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

PNL, PMP şi USR au depus pe 14 august la Camera Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni extraordinare în perioada 20-24 august.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaţilor, forul legislativ se poate întruni în sesiuni extraordinare la cererea Preşedintelui României, a Biroului permanent sau a cel puţin unei treimi din numărul deputaţilor. Convocarea Camerei Deputaţilor în sesiune extraordinară se face de către preşedintele acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici