Cătălin Avramescu spune că demisionează din PDL

Şeful Cancelariei prezidenţiale, Cătălin Avramescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu va candida din partea PDL la alegerile parlamentare şi că demisionează din acest partid.

49 afișări
Imaginea articolului Cătălin Avramescu spune că demisionează din PDL

Cătălin Avramescu spune că demisionează din PDL (Imagine: Mediafax Foto)

Avramescu a spus că a decis să nu mai candideze din partea PDL la alegerile parlamentare şi să înceteze orice relaţie cu acest partid. Solicitat să precizeze dacă "încetarea relaţiilor" înseamnă demisie din partid, el a răspuns afirmativ.

Cătălin Avramescu a menţionat că gestul său este motivat de unele evoluţii politice, pe care le găseşte greu de comentat şi de explicat.

Întrebat dacă printre aceste evoluţii şi evenimente politice se numără şi cedarea de către PDL către PRM a postului de vicepreşedinte al Senatului, Avramescu a confirmat, precizând însă că nu doreşte să facă alte comentarii.

El a adăugat că se va ocupa în continuare de activitatea universitară şi de cea din administraţie.

La întrebarea dacă va rămâne în continuare în Administraţia Prezidenţială, Avramescu a răspuns afirmativ.

"La Preşedinţie nu se discută candidaturi şi politică", a mai spus el.

Solicitat să precizeze dacă are în vedere o colaborare în perspectiva alegerilor parlamentare cu vreun alt partid, Avramescu a răspus negativ.

La sfârşitul lunii iulie, consilierul de stat la Preşedinţie Cătălin Avramescu a anunţat că va candida din partea PDL la alegerile parlamentare, într-un colegiu din Prahova.

Ulterior, el a declarat că exclude o candidatură a sa la alegeri pe lista vreunei formaţiuni care are în componenţă persoane precum Dumitru Dragomir. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal declarase, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din PRM şi că va candida din partea PDL la alegerile parlamentare din toamnă. După câteva zile, preşedintele PDL, Emil Boc, a afirmat că Dragomir nu va candida din partea PDL la parlamentare şi a precizat că acesta nici nu este membru al formaţiunii democrat-liberale.

Marţi, PDL a decis să cedeze PRM o funcţie de vicepreşedinte al Senatului, post care urmează să fie ocupat de Corneliu Vadim Tudor. În schimbul funcţiei de vicepreşedinte al Senatului, PDL va primi de la PRM câte un post de secretar al Camerei Deputaţilor şi Senatului şi preşedinţia Comisiei economice a Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici