Cătălin Ivan: Alegerile nu sunt libere.Voturile, numărate de STS, înţelegere între Iohannis şi Dăncilă | VIDEO

Cătălin Ivan a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că alegerile nu sunt libere în România, iar la prezidenţiale voturile vor fi numărate tot de STS, printr-o înţelegere între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. El a adăugat că cine nu are partid în Parlament nu are nicio şansă.

3997 afișări
Imaginea articolului Cătălin Ivan: Alegerile nu sunt libere.Voturile, numărate de STS, înţelegere între Iohannis şi Dăncilă | VIDEO

Cătălin Ivan: Alegerile nu sunt libere.Voturile, numărate de STS, înţelegere între Iohannis şi Dăncilă

„Venim astăzi şi vorbim despre alegerile prezidenţiale. Aceste alegeri nu sunt alegeri libere. Noi astăzi în România nu avem alegeri libere. Imaginea pe care o am când vorbesc despre aceste alegeri este imaginea unui teren de fotbal, unde sunt doar şase jucători, partidele parlamentare, care plimbă mingea de la unii la alţii, dar doar ei. În jurul acestui teren de fotbal este un zid imens foarte bine păzit, astfel încât nimeni să nu intre în teren. Cine nu este astăzi în Parlament nu are nicio şansă, vorbesc de o cultă parlamentară, pentru că ei s-au înţeles între ei astfel încât să nu îi deranjeze nimeni altcineva. Plecând de la cine stabileşte cine are voie şi cine nu are voie să candideze. S-a dovedit că BEC este un organism, un birou de eliminare a candidaţilor incomozi. Acolo se face o primă triere”, a spus Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”.

Candidatul ADN la prezidenţiale a adăugat că partidele parlamentare beneficiază de zeci de milioane de euro din bani publici pentru reclamă în campanie, astfel mesajul lor ajunge mult mai repede la oameni.

„ Partidele parlamentare beneficiază de zeci de milioane de euro din bani publici, din banii noştri, bani pe care mai apoi îi decontează. Nu numai că fac campanie de zeci de milioane de euro din bani publici, dar primesc şi bani înapoi, adică fac campanie gratis. Nu întâmplător, în precampanie, toată ţara a fost acoperită de reclamă a partidelor care se află în Parlament. Nimeni altcineva nu a putut să îşi facă reclamă, pentru că noi toţi ceilalţi venim cu bani de acasă, care cum îşi găseşte susţinere. Românii află mesajele lor, evident. Şi număratul voturilor, uitaţi-vă cine numără voturile în secţiile de vot din România. Tot aceste partide. Nimeni altcineva. Dacă mai picăm şi noi să avem câte un reprezentant într-o secţie de vot suntem norocoşi. De la modul cum se stabilesc candidaţii, de la felul cum se face campanie politică în România, campanie electorală şi la modul cum se numără voturile”, a subliniat Ivan.

El a sugerat că între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă este o înţelegere pentru a ajunge amândoi în turul doi.

„Un exemplu, STS-ul. La alegerile pentru PE au fost suspiciuni clare că STS a influenţat număratul voturilor, vedeţi cazul UDMR, care a avut în Iaşi, într-un sat uitat de lume, câteva zeci de voturi. Atunci PSD a ieşit şi a spus că STS trebuie scos din ecuaţia aceasta pentru că a influenţat votul. Astăzi STS este tot acolo. Voturile vor fi numărate şi în această campanie tot de STS, pe o înţelegere evidentă între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. Nu există democraţie, nu sunt alegeri libere. Dar acest sistem trebuie înlocuit, de aceea ADN vine cu o alternativă la actuala clasă politică. Toate aceste lucruri vor fi atacate în Parlament şi în instanţă pentru a readuce democraţia în România”, a conchis Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici