Cătălin Rădulescu: Ar trebui făcută iar o plângere penală pe numele tovarăşului Iohannis

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu l-a acuzat pe preşedinte Klaus Iohannis că a ameninţat Executivul când l-a avertizat să nu adopte ordonanţe de urgenţă privind justiţia până la referendumul din 26 mai, afirmând că ar trebui făcută o plângere penală pe numele şefului statului.

433 afișări
Imaginea articolului Cătălin Rădulescu: Ar trebui făcută iar o plângere penală pe numele tovarăşului Iohannis

Cătălin Rădulescu: Ar trebui făcută iar o plângere penală pe numele tovarăşului Iohannis

”Am auzit ce a declarat tovarăşul Iohannis. De mult nu ne mai interesează dânsul, dar văd că pe măsură ce se apropie alegerile prezidenţiale, că bănuiesc că pentru dânsul alegerile europarlamentare nu au miză la câte prostii face în ultima perioadă, şi am înţeles că a ameninţat, într-un fel, voalat guvernul, ceea ce înseamnă o ingerinţă crasă şi gravă în activitatea guvernului”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălin Rădulescu.

El a mai spus că Iohannis ”nu mai vrea să colaboreze” nici cu Guvernul, nici cu Parlamentul.

”Mai nou înţeleg că vrea să se consulte cu Parlamentul, dar nici termenii nu-i cunoaşte acest individ. O declaraţie nu e consultare cu Parlamentul. E o declaraţie pe care vrea să o facă în Parlament, cum ar face şi de la pupitrul dânsului de la Cotroceni. În ceea ce priveşte faptul că dânsul ameninţă guvernul să nu mai dea ordonanţe până nu se face acest referendum, este grav. Probabil că trebuie consultaţi iar avocaţii şi oamenii cu studii juridice din Parlament şi din Guvern şi ar trebui făcută iar o plângere penală pentru acest atac voalat asupra guvernului, pentru această ameninţare”, a mai spus Rădulescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient şi mai puternic".

Acesta a avertizat din nou PSD legat de ordonanţe: "Avertizez Guvernul să nu emită OUG în aceste domenii justiţie, politică penală, până când nu se exprimă poporul, până când nu cunoaştem voinţa suverană a românilor".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici