Cazanciuc: autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv

Senatorul Robert Cazanciuc, unul dintre iniţiatorii legii Anastasia, susţine că autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv. Politicianul anunţă că legea Anastasia este în vigoare şi cere ajutorul societăţii pentru promovarea acesteia.

508 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv

Cazanciuc: autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv

Aşa numita lege Anastasia prevede că şoferii care se urcă la volan băuţi sau drogaţi şi omoară pe cineva într-un accident rutier nu pot beneficia de suspendarea executării pedepsei.

„Am fost întrebat de foarte mulţi oameni în aceste zile dacă Legea Anastasia este în vigoare. Un zvon, lansat din confuzie sau ticăloşie, privind intrarea în vigoare de anul viitor a creat din nou sentimentul că cei cu resurse, cei care ştiu să se descurce, scapă de pedeapsa cuvenită, închisoarea, chiar şi în situaţia în care omoară oameni folosind un autoturism pe post de armă. Nu, autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv de o instanţă de judecată. Legea Anastasia, Legea 213/2023, a fost publicată în Monitorul Oficial din 10 iulie şi a intrat în vigoare 3 zile mai târziu, la 13 iulie 2023”, a anunţat Cazanciuc prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook.

Senatorul PSD cere ajutorul membrilor societăţii pentru promovarea legii.

„Adoptarea şi intrarea în vigoare a unei legi nu sunt suficiente pentru ca oamenii să fie conştienţi de consecinţele faptelor lor. În trecut legea era cunoscută prin citirea ei în piaţa publică de către toboşarul regelui. Astăzi, din fericire există presă - radiouri, televiziuni, ziare tipărite şi online – care a fost de la început parte a acestui efort de a face cunoscută Legea Anastasia. Nu am făcut nici un demers special pentru ca presa să prezinte întreg procesul de dezbatere şi adoptarea a legii, dar difuzarea informaţiilor despre adoptarea legii pe toate canalele şi de către toată lumea mi-a arătat că ea a răspuns unei nevoi sociale reale, că oamenii s-au săturat să le fie frică să meargă liniştiţi pe drumul lor pentru că există riscul ca ei sau cei dragi lor să fie ucişi de către iresponsabili care cred că băutura sau drogurile te ajută să evadezi din această lume în care găseşti deopotrivă bune şi rele”, a explicat Cazanciuc.

În plus, membrii comunităţii pot să se implice activ pentru a evita tragediile de pe şosele, susţine senatorul social-democrat.

„Ce putem face pentru a proteja vieţile celor care nu vor altceva decât să îşi vadă liniştiţi de drumul lor? Nu există limite de participare socială şi creativitate! Putem şi trebuie să îi tragem de mânecă pe cei pe care îi vedem că vor să se urce la volan după ce au consumat alcool sau droguri, pentru că, în cele mai multe cazuri, pleacă de lângă cineva care a participat la un eveniment. Trageţi-i de mânecă şi spuneţi-le să nu se urce la volan pentru că vor ajunge la închisoare. Dintr-o credinţă iresponsabilă că nu se poate întâmpla nimic, pentru că “ştiu să conducă” cheile unor maşini sunt încredinţate celor care nu au permis de către proprietari care cred că este o formă de distracţie sau, şi mai rău, de educaţie”, a precizat Robert Cazanciuc.

Legea Anastasia a intrat în vigoare pe 13 iulie 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici