CC: BEC să renumere voturile nule - VIDEO

Curtea Constituţională a decis, vineri, renumărarea voturilor nule de către BEC pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

28 afișări
Imaginea articolului CC: BEC să renumere voturile nule - VIDEO

CC: BEC să renumere voturile nule (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Astfel, Curtea Constituţională a decis reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora de către Biroul Electoral Central pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată.

Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, vineri, de către Plenul Curţii Constituţionale.

Hotărârea este definitivă şi se comunică Biroului Electoral Central.

Conform procesului-verbal al BEC privind rezultatul pentru alegerea preşedintelui României, numărul voturilor nule la al doilea tur de scrutin este de 138.476 voturi, iar diferenţa de voturi între Traian Băsescu şi Mircea Geoană este de 70.040 voturi.

PSD a depus, marţi, la Curtea Constituţională, o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici