Ce s-ar întâmpla dacă Facebook ar vota? Gândul va lansa ZIUA VOTULUI ONLINE înainte de alegeri

Cum votează România reală şi cum votează românii de pe Internet? Înaintea alegerilor prezidenţiale, Gândul vă propune un experiment unic în România. Vom organiza ziua votului online în încercarea de a afla care sunt opţiunile românilor care au acces la Internet.

968 afișări
Imaginea articolului Ce s-ar întâmpla dacă Facebook ar vota? Gândul va lansa ZIUA VOTULUI ONLINE înainte de alegeri

Ce s-ar întâmpla dacă Facebook ar vota? Gândul va lansa ZIUA VOTULUI ONLINE înainte de alegeri

Urnele virtuale vor fi deschise joi şi, vreme de 24 de ore, utilizatorii îşi vor putea alege favoriţii dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursa electorală. Editorii Gândul vor publica în timp real rezultatele, iar la final vor arăta cine este "preşedintele Internetului".

Gândul susţine că legitimitatea votului este dată de o prezenţă cât mai mare la urne, iar  experimentul pe care vi-l propunem reprezintă un antrenament pentru votul real, o imagine a felului în care românii cu acces la Internet votează, şi nu un rezultat final al votului care alege preşedintele României.

Exerciţiul este justificat şi de o realitate statistică. În România, există 9.642.427 de utilizatori de internet, peste două treimi, respectiv 6.613.000, în mediul urban unde, la ultimele runde de alegeri prezenţa a fost inferioară celei din mediul rural, unde rata de penetrare a internetului este puţin peste 30%, respectiv 3.029.427 utilizatori.

Citeşte mai multe despre ziua votului online pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici