Cea mai mare investiţie în cercetare: 1,6 miliarde de lei în 20 de centre de excelenţă

Douăzeci de centre de excelenţă din ţară vor avea o finanţare de 1.6 miliarde de lei, cea mai mare finanţare făcută în cercetarea din România, a anunţat, miercuri, premierul Marcel Ciolacu.

298 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare investiţie în cercetare: 1,6 miliarde de lei în 20 de centre de excelenţă

„În premieră absolută, lansăm azi (miercuri - n.r.) cea mai mare investiţie făcută vreodată în cercetarea românească: 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelenţă, în domenii de cercetare de vârf”, a anunţat Marcel Ciolacu la începutul şedinţei de guvern de miercuri.

De asemenea, în educaţie sunt aprobate majorări semnificative ale costului standard pe copil în creşă, grădiniţă şi scoală, începând din acest an, atât pentru învăţământul de stat, cât şi pentru cel particular acreditat.

„La costul standard pentru cheltuieli salariale creşterea este de 38%, cea mai mare de la introducerea acestui mecanism de finanţare. Există o creştere substanţială şi în privinţa costului pentru formare continuă, bunuri şi servicii, de aproape 14%”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici