CExN al PSD, convocat pentru a discuta numirea a doi noi miniştri şi tensiunile din partid/ Dragnea: Eu nu de la CExN vreau să cer reconfirmare. Dacă va fi nevoie, o s-o fac "în alt cadru"

CExN al PSD în care se vor discuta numirile unor noi miniştri, la Justiţiei şi Mediu de Afaceri, şi situaţia din partid, generată de criticile aduse conducerii, ar putea fi convocat la sfârşitul săptămânii sau începutul săptămânii viitoare, au precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse PSD.

1515 afișări
Imaginea articolului CExN al PSD, convocat pentru a discuta numirea a doi noi miniştri şi tensiunile din partid/ Dragnea: Eu nu de la CExN vreau să cer reconfirmare. Dacă va fi nevoie, o s-o fac "în alt cadru"

CExN al PSD, convocat pentru a discuta numirea a doi noi miniştri şi tensiunile din partid - surse (Imagine: Alexandra Pandrea/ Foto Mediafax)

Sursele citate au arătat că o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD ar putea avea loc la sfârşitul săptămânii în curs sau începutul săptămânii viitoare.

La această şedinţă urmează să se discute, potrivit aceloraşi surse, despre numirea unor noi miniştri la portofoliile Justiţiei, după demisia lui Florin Iordache, şi Mediu de Afaceri şi Antreprenoriat, după demisia lui Florin Jianu.

De asemenea, se va discuta şi despre criticile aduse de vicepreşedintele PSD, primarul Iaşului Mihai Chirică, în spaţiul public, liderului social-democraţilor Liviu Dragnea, referitor la modul în care este condus partidul.

Dragnea: Eu nu de la CExN vreau să cer reconfirmare; dacă va fi nevoie, o s-o fac ''în alt cadru''

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi, întrebat dacă intenţionează să ceară CExN o reconfirmare din partea colegilor în funtea PSD, că nu vrea să ceară această reconfirmare de la CExN şi că, dacă va fi nevoie, o va face ''în alt cadru'', evitând însă să vorbească despre un Congres.

 Solicitat să precizeze dacă dacă intenţionează să ceară CExN o reconfirmare din partea colegilor în funtea PSD, în condiţiile în care există în PSD voci care l-au contestat public, Dragnea a răspuns: ''Eu nu de la CExN vreau să cer reconfirmare. Dacă va fi nevoie o s-o fac în alt cadru''.

Întrebat dacă se referă la un Congres, el a precizat: ''Nu, dar tocmai v-am spus că organizaţiile judeţene...lăsaţi-ne să decidem noi în partid totuşi. Am înţeles acele voci extrem de importante şi extrem de urmate, am văzut, dar totuşi partidul îndrăzneşte prin organizaţiile judeţene să-şi exprime nişte puncte de vedere''.

Liderul PSD a susţinut că PSD funcţionează bine şi este un partid unit şi coerent.

''Că se încearcă să se inducă ideea că avem o problemă în partid, asta se pare că a generat şi decizia organizaţiilor judeţene care au simţit nevoia să întrunească în CEx judeţene să reafirme acest sprijin. Nu avem probleme'', a spus Dragnea.

El şi-a exprimat speranţa să nu fie nevoie şi de ''a doua operaţiune'' în afară de cea din organizaţiile judeţene.

''Eu sper să nu mai fie nevoie şi de a doua operaţiune şi o să-i rog pe colegii mei – nu putem de fiecare dată când apare cineva cu astfel de iniţiative în fiecare judeţ să se discute despre asta. Eu cred că e suficient'', a conchis liderul PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici