Chiliman: Legea Capitalei, trimisă de PDL Bucureşti către MAI pentru angajarea răspunderii

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că se află în posesia unui document trimis de PDL Bucureşti către Ministerul Administraţiei de Internelor, ca bază pentru Legea Capitalei, care va fi pregătită pentru angajarea răspunderii.

230 afișări
Imaginea articolului Chiliman: Legea Capitalei, trimisă de PDL Bucureşti către MAI pentru angajarea răspunderii

Chiliman: Legea Capitalei, trimisă de PDL Bucureşti către MAI pentru angajarea răspunderii (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Acest document este dovada că obsedaţii care vor controlul total asupra Bucureştiului pregătesc Legea Capitalei într-o formă pentru asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, refuzând chiar dezbaterea în Parlament. Le e frică şi de dezbaterea parlamentară", a spus Chiliman.

El a susţinut că documentul la care se referă şi care consituie, în esenţă, aşa-zisa Lege a Capitalei, este structurat în opt capitole care modifică, fiecare, câte o altă lege.

Chiliman a precizat că, printre modificările deja cunoscute, documentul la care se referă mai conţine o modificare importantă, prin care se elimină practic sancţionarea traseismului politic în ceea ce îi priveşte pe consilierii locali, care nu îşi vor mai pierde mandatul.

"Această lege instituie o mare porcărie, şi anume traseismul politic. Se elimină sancţiunea decăderiii din funcţie a consilierilor traseişti", a spus Chiliman.

El a susţinut că miza bătăliei pentru dreptul bucureştenilor de a se pronunţa prin vot asupra viitorului oraşului lor este una naţională, făcând parte dintr-un plan amplu al actualei puteri de a se perpetua la conducere prin utilizarea unor mijloace "antidemocratice şi anticivice" care ţin de acapararea resurselor publice prin fraudarea votului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici