Chirtoacă îl mandatează simbolic pe Băsescu să promoveze interesele R.Moldova până la aderare

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, i-a acordat preşedintelui Traian Băsescu un mandat simbolic, pe care l-a ştampilat şi înrămat pe loc, prin care şeful statului român este împuternicit să promoveze interesele R. Moldova până la aderarea completă şi definitivă a acestei ţări la UE.

18 afișări
Imaginea articolului Chirtoacă îl mandatează simbolic pe Băsescu să promoveze interesele R.Moldova până la aderare

Chirtoacă îl mandatează simbolic pe Băsescu să promoveze interesele R.Moldova până la aderare (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Vă acord acest mandat simbolic prin care să promovaţi în continuare interesele Republicii Moldova în faţa instituţiilor Uniunii Europene şi să contribuiţi la accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Mandatul este valabil până la aderarea completă şi definitivă a Republicii Moldova la Uniunea Europeană", a spus Dorin Chirtoacă.

"Sunt convins că domnul Chirtoacă nu a făcut un abuz de funcţie şi are mandat eventual de la preşedintele Republicii Moldova să-mi dea mandat", a replicat râzând Traian Băsescu.

El a mai primit, din partea primarului Chişinăului, ultimul volum de poezii semnat Grigore Vieru şi câteva CD-uri cu muzică interpretată de Doina şi Ion Aldea Teodorovici.

"Într-un volum atât de mic, mi-aţi dat atât de mult din sufletul moldovenilor, pe Vieru şi familia Teodorovici", a spus şeful statului român.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici