Ciolacu, apel pentru consumul produselor româneşti: Numai aşa, noi, românii, ne ajutăm noi pe noi

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a făcut, luni, un apel pentru consumul produselor agroalimentare româneşti. „Numai aşa, noi, românii, ne ajutăm noi pe noi”, spune el.

384 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, apel pentru consumul produselor româneşti: Numai aşa, noi, românii, ne ajutăm noi pe noi

„Cu toţii ştim că nu a fost un an formidabil nici în domeniul agriculturii, am avut şi seceta şi războiul, au fost nişte fuctuaţii ale preţurilor la grâne, din cauza războiului din Ucraina. Cert este că anul acests am produs dublu faţă de cât consumă România, la grâu, am avut proiecte şi programe de ajutor, în jur de 500 de milioane de euro. A reuşit o performanţă domnul ministru Petre Daea şi este prima dată când subvenţia de la jumătatea lunii octombrie nu se mai dă avans 50%, ci având 70%. Ştiţi foarte bine că a fost o prioritate şi a PSD şi a coaliţiei, fiindcă aici am avut un numitor cu prim-ministrul, industria alimentară şi am venit cu plafonarea preţului la energie, cu 3.000 de lei, la fel ca în construcţii, şi în agricultură (..) Avem şi inflaţie din cauza scumpirii la produsele alimentare şi o spun fără nicio reţinere, să fim cât se poate de corecţi - încet, încet, nu numai în România, ci în întreaga Europă, şi m-am uitat cu domnul ministru al Finanţelor şi pe cifrele din ţări cu economii mult mai consolidate, de exemplu Germania care este un motor economic al Europei, consumul, încet încet începe să scadă şi trebuie să fim corecţi cu noi toţi. Dacă nu ne implicăm şi nu cumpărăm cu prioritate produse româneşti, şi anul acesta, mai ales că intrăm în perioada de sărbători de iarnă dar şi anul viitor, numai aşa, noi, românii, ne ajutăm noi pe noi”, spune Marcel Ciolacu.

El a adăugat că a încurajat producătorii să ajungă procesatori.

„Vorbim de un domeniu în care, să încercăm, balanţa comercială pe produse alimentare să o mai echilibrăm. Dacă nu ne implicăm noi toţi, nu vorbim de politicieni, noi vorbim de români, dacă nu ne implicăm ca prioritar să cumpărăm produse româneşti nu dăm nicio şansă nici industriei româneşti nici locurilor de muncă”, afirmă liderul PSD.


De asemenea, el spune că în restaurante ar trebui să se găsească mai multe produse româneşti.

„Cred că ăsta este pasul de urmat. Ştim toţi - n u are rost să minţim şi să ne păcălim - vom avea producţie. La Daea, când nu e ploaie, vine cu ploaia... Oricum vom avea producţie, dar nu va veni un an uşor anul viitor dacă nu ne mobilizăm pe toate sectoarele, HORECA, restaurante, supermarketuri, să promoveze în primul rând produsele româneşti, şi noi, când intrăm în magazin, în primul rând să punem mâna pe produsele româneşti”, încheie Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici