Ciolacu, despre Schengen: În toată politica externă noi am dormit pe bancheta din spate a Europei

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, critică politica externă a României, după ce aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen a fost refuzată la ultimul Consiliu JAI: „Nu poţi să ai pretenţii de a fi jucător regional când până acum în toată politica externă noi am dormit pe bancheta din spate a Europei”.

822 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, despre Schengen: În toată politica externă noi am dormit pe bancheta din spate a Europei

„Mie, personal, Marcel Ciolacu, cu PSD, cu colegii mei, (...) nu mi-este frică de nimic. Eu nu vreau să ne plângem. Eu vreau ca din acest an să schimbăm registrul şi să spunem clar care e drumul românilor şi a României. Nu poţi să ai pretenţii de a fi jucător regional când până acum în toată politica externă noi am dormit pe bancheta din spate a Europei. Nu poţi să ai pretenţii şi să constaţi eşecuri pe care nu le numeşti eşecuri. Domn doctor, cum a decurs operaţia?! Excelent, reuşită operaţia, dar pacientul a decedat! Cam aşa e cu Schengen”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că România trebuie să aibă o politică coerentă şi să fie respectată.

„Nu putem realiza acest lucru decât dacă suntem uniţi, chiar din familii politice diferite. S-a terminat perioada amatorismului la nivel centeral”, adaugă liderul PSD.

României i-a fost refuzată la ultimul Consiliu JAI, din 8 decembrie 2022, aderarea la Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici