Ciolacu îi critică pe primarii care se plâng că nu au bani: Nu poţi să ai excedent de zeci de milioane de euro şi să înjuri Guvernul

Premierul Marcel Ciolacu spune, luni, la Summit-ul Autorităţilor Publice Locale, că există şi primari care se plâng continuu pe Facebook: „Nu poţi să ai excedent de zeci de milioane de euro şi să înjuri Guvernul şi să ceri bani de la Guvern”

1000 afișări
Imaginea articolului Ciolacu îi critică pe primarii care se plâng că nu au bani: Nu poţi să ai excedent de zeci de milioane de euro şi să înjuri Guvernul

„Există şi primari care se plâng continuu pe Facebook şi spun <ce nenorocire a creat Guvernul, această coaliţie, ce dezastru este că nu avem bani>, dar au excedente în cont de sute de milioane de euro. Trebuie să vedem toate aceste realităţi. Nu poţi să ai excedent! Cu adevărat, ştiu şi eu, că am lucrat în administraţie şi ştiţi bine că vin din administraţie, poţi să ai excedent pe care l-ai calculat să ai cofinanţarea pentru fonduri europene, plăţile urgente pe care le ai, dar nu poţi să ai excedent de zeci de milioane de euro şi să înjuri Guvernul şi să ceri bani de la Guvern. Nu funcţionează aşa”, spune Marcel Ciolacu.

El afirmă că deciziile trebuie luate de către ministrul de Finanţe şi de coaliţie.

„Nu mai trebuie să avem decizii la pauşal. Cei harnici trebuiesc încurajaţi. Este ultimul tren de dezvoltare şi regională, şi locală, şi cu PNRR, şi cu exerciţiul financiar, ambele suprapuse. E cea mai mare provocare administrativă în acest moment, să vedem dacă avem capacitatea administrativă de a funcţiona cu aceste două provocări suprapuse în acest moment”, încheie premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici