Ciolacu, întrebat de aderarea la Zona Euro: Prioritatea noastră în acest moment e Spaţiul Schengen

Prioritatea României în acest moment este Spaţiul Schengen şi OECD, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, întrebat despre aderarea ţării noastre la moneda Euro: „În acest moment nu cred că România va avea indicatorii necesari pentru aderarea la Zona Euro”.

403 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, întrebat de aderarea la Zona Euro: Prioritatea noastră în acest moment e Spaţiul Schengen

Ciolacu, întrebat de aderarea la Zona Euro: Prioritatea noastră în acest moment e Spaţiul Schengen

„Când a plecat PSD de la guvernare mai rămăsese un singur criteriu de îndeplinit pentru a accede la zona Euro. În acest moment, fără reţinere spun, după o guvernare de dreapta, două sau trei criterii le-am pierdut. Prioritatea noastră în acest moment este Spaţiul Schengen şi OECD. Cred că sunt două lucruri ambiţioase”, spune Marcel Ciolacu, întrebat despre obiectivul României de a adera la moneda Euro.

El menţionează că „întotdeauna este o prioritate, dar prioritatea unu este Spaţiul Schengen”

„În acest moment, ţinând cont nu numai de ceea ce se întâmplă în România şi de forţele politice, ne uităm ce se întâmplă totuşi în Ucraina şi recesiunea din Europa, nu cred că România va avea indicatorii necesari pentru aderarea la Zona Euro”, conchide Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici