Ciolacu, întrebat despre certificatul său de revoluţionar: Sunt mândru că am fost la Revoluţie. Nu am solicitat indemnizaţie de la statul român

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că nu a solicitat indemnizaţie de la stat pentru participarea la Revoluţia din 1989. El a explicat că face parte dintr-un club al participanţilor din Buzău la evenimentele de la sfârşitul acelui an.

1473 afișări
Imaginea articolului Ciolacu, întrebat despre certificatul său de revoluţionar: Sunt mândru că am fost la Revoluţie. Nu am solicitat indemnizaţie de la statul român

Ciolacu, întrebat despre certificatul său de revoluţionar: Sunt mândru că am fost la Revoluţie. Nu am solicitat indemnizaţie de la statul român

"Eu niciodată nu am vorbit despre acest lucru. Eu în Muncicipiul Buzău am participat la Revoluţie. Sunt membru al unui club, Club 22 Buzău. Sunt doar 52 de membri. Am şi spus în statut că suntem cei care am apărat, am acţionat în raza Palatului comunal al Muncipiului. Nu am fost niciodată contestat, n-am făcut niciodată o fală din asta, dar acum nu-mi cereţi să-mi fie şi ruşine. Nu am solicitat niciodată nicio indemnziaţie pentru acest lucru de la statul român. Mă consider îndreptăţit să las copilului meu să arate şi el la nepoţi că bunicul sau străbunicul lor a făcut ceva pentru această ţară", a declarat Marcel Ciolacu, luni, într-o conferinţă de presă, întrebat despre informaţiile apărute în spaţiul public despre o presupusă solicitare de luptător la Revoluţie.

Ciolacu a precizat că nu s-a mai prezentat la clubul revoluţionarilor din Buzău timp de zece ani. Social-democratul a adăugat că nu poate fi făcut vinovat pentru faptul că nu a murit sau că nu a stat în casă la Revoluţie.

"Niciodată, de când sunt în politică, eu nu am declarat că sunt revoluţionar, că ce fapte am făcut în acele zile. Clubul 22 acţionează şi îşi fac singuri. Eu doar le-am dat o semnătură ca şi ceilalţi membri. Ei se ocupă. Nici n-am mai fost club de peste 10 ani. (...) M-am interesat. Nu sunt apărut în niciun decret. Nu-mi faceţi o vină pentru faptul că n-am murit sau pentru că n-am stat în casă de Revoluţie. Sunt mândru că am fost la Revoluţie", a conchis liderul interimar al PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici