Ciolacu: Nu vor fi reduceri de salarii. De evitat majorarea TVA

Proiectul de reducere a cheltuielilor ar putea fi pus în transparenţă până joia viitoare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Acesta precizează că nu vor fi reduceri de salarii, iar cel mai de evitat lucru ar fi o majorare a TVA.

621 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: Nu vor fi reduceri de salarii. De evitat majorarea TVA

Premierul Marcel Ciolacu va avea luni o întâlnire cu ministrul Finanţelor şi este posibil ca săptămâna viitoare, până joi, să fie pus în transparenţă proiectul de reducere a cheltuielilor bugetare.

„Nu există nicio măsură care vizează reduceri de salarii. Există măsuri şi perioade în care statul îşi permite să vină cu anumite facilităţi şi există perioade în care statul nu îşi permite să vină cu anumite facilităţi. Dar nu vor fi tăieri de facilităţi care să ducă la micşorări de salarii”, promite premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat că înţelege reacţia celor care au avut anumite facilităţi.

„Eu spun că este de fapt o reaşezare a climatului concurenţial corect într-un stat (...) Cel mai de evitat lucru ar fi o majorare a TVA. Ştim că România a mai trecut prin astfel de măsură şi nu a avut efectul scontat. E adevărat că îţi aduce venituri rapide la buget, dar îţi aduce anumite efecte de instabilitate macro-economică într-o perioadă medie de timp”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici