Ciolacu: România se bazează pe sprijinul Franţei pentru aderarea la Spaţiul Schengen

Colaborarea în domeniile economic, apărare şi securitate, precum şi în ceea ce priveşte dosarele europene au fost principalele teme ale întrevederii între premierul Marcel Ciolacu şi noul ambasador al Republicii Franceze în România, E.S. Nicolas Warnery.

274 afișări
Imaginea articolului Ciolacu: România se bazează pe sprijinul Franţei pentru aderarea la Spaţiul Schengen

Ciolacu: România se bazează pe sprijinul Franţei pentru aderarea la Spaţiul Schengen

„România se bazează pe sprijinul Franţei, de care ne leagă o lungă şi profundă prietenie, pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Ţara noastră a îndeplinit toate criteriile, are legitimitatea aderării la Schengen. Este nevoie de o abordare corectă pentru că un eventual veto austriac împotriva acestei decizii ar genera instabilitate în regiune”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Guvernul notează că, în actualul context regional, cei doi oficiali au subliniat importanţa Flancului Estic al NATO şi al posturii de descurajare la Marea Neagră. Şeful Executivului a mulţumit Franţei pentru prezenţa militară de apărare pe teritoriul României şi pentru contribuţia decisivă la Platforma de sprijin pentru Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, ambasadorul Nicolas Warnery a subliniat rolul important al României la menţinerea securităţii regionale şi contribuţia remarcabilă la sprijinul oferit Ucrainei prin culoarele de solidaritate.

„Este admirabil simţul european al României, care a făcut posibilă soluţia pentru tranzitul de cereale”, a punctat ambasadorul Franţei în România.

Guvernul menţionează că diplomatul francez a apreciat, de asemenea, performanţa economică a României din ultima perioadă şi a subliniat interesul părţii franceze pentru dezvoltarea proiectelor de investiţii în sectoarele energetic, cu accent asupra utilizării surselor regenerabile, interconectării electrice şi promovării noilor tehnologii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici