Cioloş: E utilă organizarea referendumului. Şi noi avem un grup care lucrează la întrebare

Preşedintele PLUS Dacian Cioloş a declarat, luni, că este utilă organizarea referendumului pe justiţie odată cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, precizând că partidul său are o echipă de lucru care lucrează la întrebarea pentru consultarea populară.

380 afișări
Imaginea articolului Cioloş: E utilă organizarea referendumului. Şi noi avem un grup care lucrează la întrebare

Cioloş: E utilă organizarea referendumului. Şi noi avem un grup care lucrează la întrebare

„Este utilă organizarea referendumul şi e un bun moment să se întâmple odată cu alegerile europarlamentare. Noi îl aşteptăm de doi ani de zile acest referendum. E o ocazie foarte bună ca românii să spună, aşa cum spun şi partenerii noştri europeni că nu vrem o ţară coruptă, condusă de oameni corupţi, ci o justiţie liberală. De asta e oportun să fie în aceeaşi şi cu alegerile pentru că statul de drept şi libertatea sunt valori europene”, a afirmat Dacian Cioloş, luni seară la Realitatea TV.

„Legea prevede că atunci când se organizează un referendum. Domnul Dragnea a declarat că nu vor modifica această lege. Sigur nu poţi să mai dai mare lucru pe ceea ce spune Dragnea. Întrebarea la referendum ar trebui să permită românilor să spună că nu mai vor hoţi şi condamnaţi la conducerea statului. Eu cred că putem găsi soluţii. Avem şi noi un grup care lucrează la aceasta, dar presupun că şi preşedintele are echipă care lucrează la acest lucru. Eu cred că pot fi găsite formule pentru ca românii să răspundă la acest lucru”, a completat Cioloş.

Fostul premier a mai spus că că liderul PSD Liviu Dragnea are o urgenţă să scape de justiţie, fapt pentru care a luat ostatic Guvernul, care legiferează prin ordonanţe de urgenţă.

„Există o urgenţă pentru domnul Dragnea să scape de justiţie. Asta e urgenţă pe care o vedem de doi ani încoace şi explică faptul că o majoritate parlamentară nu legiferează prin Parlament, ci prin decizia Guvernului. Dau OUG pe bandă rulantă pentru că e mult mai confortabil să pui cuţitul la gât miniştrilor şi să guvernezi aşa. Dl Dragnea a luat ostatic instituţiile statului, acum Guvernului”

Joia trecută, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. De asemenea, şeful statului a anunţat luni că va adresa Parlamentului o nouă consultare care lărgeşte aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient şi mai puternic".

Preşedintele României încă nu a prezentat întrebarea pe care o va pune la referendum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici