Cioroianu, audiat la Senat pe tema retragerii Rusiei din Tratatul CFE

Comisiile de politică externă şi de apărare din Senat au început audierea ministrului de Externe, Adrian Cioroianu, în legătură cu anunţul Federaţiei Ruse referitor la Tratatul Forţelor Convenţionale în Europa (CFE).

1 afișare
Imaginea articolului Cioroianu, audiat la Senat pe tema retragerii Rusiei din Tratatul CFE

Cioroianu, audiat la Senat pe tema retragerii Rusiei din Tratatul CFE

La începutul audierii, preşedintele Comisiei de apărare din Senat, social-democratul Cristian Diaconescu, a precizat că membrii celor două comisii doresc să discute cu ministrul de Externe şi despre subiectul Kosovo.

Situaţia generată de anunţul Federaţiei Ruse de a-şi suspenda participarea la Tratatul CFE a fost discutată şi în şedinţa CSAT de săptămâna trecută. Înaintea şedinţei, MAE a anunţat că elaborează o analiză pe tema anunţului Federaţiei Ruse de retragere din Tratatul CFE, ministrul de Externe solicitând discutarea documentului în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

În comunicatul CSAT remis la finalul şedinţei, se preciza că ministrul Adrian Cioroianu a prezentat o informare cu privire la "evoluţiile recente" pe tema Tratatului privind Forţele Armate Convenţionale din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici