Cioroianu: România nu mai trebuie să se alinieze la poziţii comune deja convenite

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, luni, în deschiderea Reuniunii anuale a diplomaţiei române, că noul statut al României trebuie să se reflecte într-o nouă paradigmă de exprimare şi reacţie în planul politicii externe.

1 afișare
Imaginea articolului Cioroianu: România nu mai trebuie să se alinieze la poziţii comune deja convenite

Cioroianu: România îşi va asuma interesul comun european

"România nu mai trebuie neapărat să se alinieze la poziţii comune deja convenite, ci are acum posibilitatea de a contribui la formarea unor majorităţi care să o reprezinte şi să asigure promovarea intereselor sale fundamentale", a spus Cioroianu.

"Cu perseverenţă, pragmatism şi strop de şansă putem aduce viitorul mai aproape, mai repede, dar atenţie: şansa în diplomaţie mai ales se construieşte zi de zi cu eforturi care de cele mai multe ori pentru concetăţenii noştri rămân ascunse", a adăugat el.

Ministrul de Externe le-a transmis celor prezenţi că aşteaptă din partea lor "mai multă creativitate în ceea ce priveşte folosirea diverselor parteneriate, precum cele cu Franţa, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania sau Ungaria, a mecanismelor de cooperare în problematica afacerilor europene cu celelalte ţări din Uniune".

"România îşi va asuma interesul comun european, dar trebuie să-şi promoveze simultan interesul său propriu de o manieră care să îi ralieze pe partenerii noştri", a mai spus Cioroianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici