Cîţu, despre sporurile unor bugetari: Să scrii la un calculator nu mai este o condiţie vătămătoare

  • Premierul Florin Cîţu a declarat, miercuri, că, în urma unei analize a sporurilor acordate în sistemul bugetar, a descoperit sporuri despre care nu ştia că există.
  • El a spus că Guvernul va modifica legea salarizării unitare, astfel încât sporurile să fie acordate doar pe criterii de performanţă.
4129 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre sporurile unor bugetari: Să scrii la un calculator nu mai este o condiţie vătămătoare

Cîţu, despre sporurile unor bugetari: Să scrii la un calculator nu mai este o condiţie vătămătoare

„Am terminat acea analiză şi sunt lucruri interesante pe care românii ar trebui să le ştie şi o să le prezint. Am descoperit sporuri despre care nu ştiam că există, am descoperit situaţii în care legislaţia în vigoare nu este respectată în ceea ce priveşte suma sporurilor”, a declarat Florin Cîţu.

Acesta a dat exemplul sporurilor pentru condiţii vătămătoare, care sunt acordate în unele instituţii.

„Sunt sporurile despre care toată lumea vorbeşte: pentru condiţii vătămătoare, care de fapt înseamnă lucruri pe care noi astăzi le facem de zi cu zi. Să scrii la un calculator nu mai este o condiţie vătămătoare, este un spor în anumite instituţii. Vor dispărea aceste sporuri, este un proiect, anul acesta vom începe cu o limitare şi anul viitor vom reaşeza lucrurile”, a afirmat şeful Guvernului.

Acesta susţine că sporurile sunt „date după ureche”, „din pixul amnagerului”.

„Vom veni zilele următoare public, voi prezenta modificările care vor apărea, dar aşa cum am spus urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an şi acolo vom corecta. Şi cea mai importantă modificare este să faci legătura între performanţă şi venit. Acest lucru nu există astăzi în legea salarizării. Sporurile sunt date după ureche, salariile la fel în mod aleatoriu. Vom întroduce criterii de performanţă şi veţi vedea că se poate face acest lucru şi putem să legăm şi sporturi de criterii de persoamanţă. (...) Sporurile sunt bune, sunt o motivaţie, dar doar atunci când sunt legate de perfomanţă, nu când stau doar în pixul managerului”, a adăugat premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici