Ciucă: 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României

Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României, un eşec al democraţiei noastre şi un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetăţeni şi instituţiile statului, afirmă liderul PNL, Nicolae Ciucă.

278 afișări
Imaginea articolului Ciucă: 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României

Ciucă: 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României

„Ziua de 10 august 2018 rămâne o pată întunecată în istoria recentă a României. A fost un eşec al democraţiei noastre şi un moment care a afectat legătura de încredere dintre cetăţeni şi instituţiile statului. Cetăţenii şi-au exercitat atunci dreptul la liberă exprimare şi au apărat independenţa justiţiei. Violenţa împotriva unor manifestanţi paşnici, ca şi agresiunea asupra celor care apără legea, sunt inacceptabile într-o democraţie liberală autentică. Toţi cetăţenii trebuie protejaţi în exerciţiul liber al drepturilor fundamentale, în niciun caz abuzaţi şi intimidaţi. Democraţia este puternică atunci când cetăţenii sunt liberi să îşi exprime ideile, opiniile”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Totodată, adaugă liderul PNL, ziua de 10 august 2018 a devenit „un moment simbolic care nu trebuie uitat şi a cărui importanţă nu trebuie diminuată”.

„Suntem datori, moral, legal şi instituţional, clasă politică şi instituţii deopotrivă, să apărăm dreptatea şi să nu mai permitem niciodată ca un astfel de moment nefast să se repete. Suntem datori să învăţăm din greşelile trecutului şi să construim o societate în care libertatea individuală să fie cu adevărat valoarea supremă pe care instituţiile statului să o protejeze şi să o dezvolte pentru viitor”, încheie Ciucă.

16 jandarmi, inclusiv persoane din conducerea Jandarmeriei, au fost trimişi în judecată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul 10 august. Procurorii susţin că aceştia ar fi acţionat nu doar împotriva împotriva persoanelor care se manifestau violent, ci şi împotriva manifestanţilor paşnici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici