Ciucă, despre războiul din Ucraina: Invazie ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei

Războiul din Ucraina este o invazie ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei, spune premierul Nicolae Ciucă, prezent miercuri la baza militară de la MIhail Kogălniceanu.

335 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre războiul din Ucraina: Invazie ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei

Ciucă, despre războiul din Ucraina: Invazie ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei

„NATO reprezintă cea mai cea mai concretă şi puternică garanţie de securitate pentru statele sale membre. (...) Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul 21. Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”, spune premierul Nicolae Ciucă

El afirmă că invazia Rusiei în Ucraina este cea mai gravă ameninţare la adresa securităţii euro-atlantice din ultimii ani.

„Condamnăm ferm invazia masivă din Ucraina. Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor ruseşti asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaţionale şi ale umanităţii şi deplângem pierderile tragice de vieţi omeneşti, suferinţele umane enorme şi distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei”, adaugă premierul român.

Ciucă precizează că „acţiunile agresive ale Rusiei au determinat aliaţii să activeze planurile NATO pentru apărare, pentru a proteja Alianţa”.

„NATO va continua să ia toate măsurile şi deciziile necesare pentru asigurarea securităţii şi apărării tuturor aliaţilor”, mai spune Nicolae Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, miercuri, baza militară de la Mihail Kogălniceanu, alături de premierii Belgiei şi României, Alexander De Croo şi Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici