Ciucă, după întâlnirea cu Ciolacu şi Isărescu: Plan de acţiune pentru deficit de max. de 4,4%

Discuţia cu premierul Marcel Ciolacu şi cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a vizat un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan de investiţii de 250 miliarde lei, afirmă liderul PNL, Nicolae Ciucă.

658 afișări
Imaginea articolului Ciucă, după întâlnirea cu Ciolacu şi Isărescu: Plan de acţiune pentru deficit de max. de 4,4%

Ciucă, după întâlnirea cu Ciolacu şi Isărescu: Plan de acţiune pentru deficit de max. de 4,4%

„Am avut astăzi (luni - n.r.), la Palatul Victoria, un dialog foarte bun cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu şi cu primul ministru, Marcel Ciolacu pe marginea principalelor provocări cu care se confruntă România pe termen scurt, mediu şi lung”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El precizează că discuţia a vizat, în primul rând, „un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan guvernamental de investiţii de 250 miliarde lei”.

„Prin aplicarea unor măsuri care ţintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmăreşte ca impactul preţurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor şi să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei. Am vorbit, atât despre continuitatea proiectelor începute în mandatul meu, precum şi despre sprijinul pe care Legislativul îl va acorda planului discutat. În context, m-am referit şi la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles şi a cărei aprobare o aşteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârşitul acestei luni”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici