Ciucă, întâlnire cu noii acţionari ai Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte

Premierul Nicolae Ciucă a avut, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii grupului Beltrame, după finalizarea de către aceştia a achiziţiei Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte, care au anunţat planurile de investiţii majore în retehnologizare.

1868 afișări
Imaginea articolului Ciucă, întâlnire cu noii acţionari ai Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte

Ciucă, întâlnire cu noii acţionari ai Combinatului de Oţeluri Speciale Târgovişte

„Compania a prezentat planurile de investiţii majore în retehnologizare, pentru producerea de oţeluri speciale în condiţii de protejare a mediului. Investiţiile de peste 250 de milioane de euro pe care Grupul Beltrame le va face la Târgovişte vor transforma vechiul combinat în cea mai modernă fabrică de producere a oţelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa. Producţia va începe în următoarele luni”, potrivit Executivului.

Conform sursei citate, reprezentanţii Grupului au anunţat că au în plan dezvoltarea, la Târgovişte, a unui nou combinat, pentru producerea oţel-betonului şi a sârmei laminate.

Aceste investiţii vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă. Investitorii vor construi două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu electricitate a capacităţilor de producţie”, se mai arată în comunicat.

Guvernul precizează că premierul a subliniat susţinerea pe care Guvernul României o acorda dezvoltării de investiţii în industrie, pentru modernizarea economiei naţionale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de muncă pentru români şi a unor produse cu valoare adăugată mare pentru piaţa locală şi europeană.

„Investim masiv în următorii ani, folosind fonduri europene şi de la buget. Materiile prime şi produsele de înaltă calitate din ţară sunt necesare pentru a putea întreţine ritmul alert al efortului de dezvoltare economică, în direcţii care să susţină calitatea vieţii şi să protejeze mediul”, a declarat prim-ministrul Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici