Ciucă: Lista nominală a miniştrilor şi programul de guvernare, până sâmbătă seara

Premierul desemnat Nicoale Ciucă spune că va depune lista nominală a miniştrilor şi programul de guvernare până sâmbătă seara. Săptămâna viitoare Guvernul va intra în Parlament: „îmi voi juca şansa până la capăt. Nu îmi depun mandatul în niciun caz”.

3063 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Lista nominală a miniştrilor şi programul de guvernare, până sâmbătă seara

Ciucă: Lista nominală a miniştrilor şi programul de guvernare, până sâmbătă seara

Premierul desemnat Nicoale Ciucă, întrebat miercuri despre eventuala depunere a mandatului, spune că nu şi-l va depune „în niciun caz”.

Legat de faptul că Dacian Cioloş l-ar fi sfătuit să îşi depună mandatul, Ciucă spune: „în această perioadă ştiţi că sunt foarte multe sfaturi şi atunci pe masa de negociere venim cu elemente care cu adevărat sunt serioase şi ne pot duce către un demers care să asigure ţării un guvern”.

În condiţiile în care termenul la care Guvernul Ciucă trebuie să ceară votul de învestitură expiră sâmbătă seara, premierul desemnat spune că până atunci vor fi depuse la Parlament lista Cabinetului şi programul de guvernare.

Întrebat dacă uşa către PSD a fost definitiv închisă, Ciucă a răspuns: „nu. Nu este închisă uşa către absolut nimeni. Continuăm să negociem, să discutăm şi să avem o soluţie finală. În acest moment mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL - UDMR”.

Referitor la un BPN al PNL în care să se flexibilizeze mandatul său, Ciucă spune că ultima zi în care trebuie organizat este vineri: „aici cred că pot să avansez o dată: nu mai târziu de vineri. Din punctul meu de vedere este ultima zi când putem să avem acest BPN”.

Astfel, sâmbătă seara se vor depune programul de guvernare şi lista nominală a miniştrilor, urmând ca săptămâna viitoare să intre în Parlament Guvernul.

Întrebat dacă există şanse reale ca acest guvern să treacă de votul Parlamentului, Ciucă spune: „îmi voi juca şansa până la capăt”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ciucă,
mandat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici