Ciucă: Peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească create de capitalul francez

  • Importanţa investitorilor francezi în România se regăseşte în activitatea celor 4.150 de companii cu capital majoritar francez, a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro, a spus premierul Nicolae Ciucă.
  • Potrivit lui, peste 125.000 de locuri de muncă sunt create de francezi.
717 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească create de capitalul francez

„Importanţa dumneavoastră se regăseşte în activitatea celor 4.150 de companii cu capital majoritar francez, a căror cifră de afaceri cumulată însumează 18 miliarde de euro. Capitalul francez a creat peste 125.000 de locuri de muncă directe pe piaţa românească. Apreciez în mod deosebit faptul că Franţa este unul dintre cei mai importanţi parteneri comerciali ai României, deţinând (....) locul 3 la exporturi şi locul 7 la importuri. Locul 3 este deţinut de Franţa şi în clasamentul investitorilor, cu investiţii de 8,7 miliarde de euro, reprezentând aproape zece la sută din totalul investiţiilor străine directe”, a spus premierul Nicolae Ciucă, la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză, care aniversează 26 de ani de activitate în România.

Ciucă a mai spus că investitorii francezi au o prezenţă solidă şi semnificativă în România şi salută contribuţia lor la dezvoltarea economiei româneşti.

De asemenea, premierul a vorbit despre parteneriatul strategic dintre România şi Franţa, care are o componentă economică importantă pentru ambele ţări.

„Doresc să menţionez că, de la preluarea mandatului, am avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii CCIFER, ultima în urmă cu câteva zile. Apreciez dialogul cât de poate de consistent pe probleme economice şi aspecte ale mediului de afaceri din România, cum de altfel şi dumneavoastră sunt convins că apreciaţi deschiderea şi importanţa pe care Guvernul României le acordă partenerilor care doresc să investească în ţara noastră, precum şi cadrul fiscal pe care România îl asigură dezvoltării unui mediu de afaceri consistent.Vă asigur că ţara noastră reprezintă o destinaţie de luat în seamă pentru transferarea investiţiilor franceze atât din zona de conflict, cât şi din zone mai îndepărtate, pentru creşterea rentabilităţii proiectelor. Deşi traversăm crize multiple, cu implicaţii la nivel global, am reuşit să asigurăm stabilitate şi predictibilitate pentru politicile fiscale. Prin măsurile pe care le-am luat, am reuşit să câştigăm încrederea investitorilor, a dumneavoastră, încredere care s-a tradus prin creşterea investiţiilor străine directe cu 43,7% în primele 7 luni ale anului, ajungând la cifra de 5,5 miliarde euro”, a spus premierul României.

Nicolae Ciucă a mai spus că prin politicile publice şi fiscale adoptate, precum şi prin creşterea investiţiilor la cel mai mare nivel din ultimii 32 de ani, s-a demonstrat că România se dedică proiectelor de dezvoltare şi modernizare a ţării şi că uşa este deschisă pentru investiţii solide, de viitor, regăsite în proiectele şi reformele finanţate din fondurile europene, atât prin Cadrul financiar multi-anual, cât şi prin PNRR.

Ciucă a spus că este aşteptată de mediul de afaceri şi aderarea României la Spaţiul Schengen, „un obiectiv important pentru ţara noastră, încă din momentul aderării la UE” şi a transmis mulţumiri Franţei pentru sprijinul acordat în realizarea acestui obiectiv şi pentru susţinerea directă anunţată de preşedintele Macron cu ocazia vizitei din luna iunie în România.

„România este astăzi o ţară sigură, capabilă să aibă un rol activ în regiune şi în lume, alături de prietenii şi aliaţii săi. Prezenţa militarilor francezi în ţara noastră confirmă soliditatea deciziei noastre de a ne apăra împreună valorile comune. După aderarea la Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, procesul de aderare la OCDE, aderarea la Spaţiul Schengen sunt obiective importante de ţară pe care ni le-am asumat şi pentru realizarea cărora facem eforturi intense la nivelul tuturor instituţiilor. Şi sunt sigur că, împreună cu dumneavoastră, aşa cum am demonstrat până acum, putem să îndeplinim aceste obiective. De asemenea, vă asigur că toate aceste eforturi vor da rezultate pentru că atunci când ne asumăm proiecte importante pentru viitorul ţării, reuşim să le ducem la capăt. Istoria recentă confirmă determinarea noastră de a realiza obiective majore pentru dezvoltarea României, pentru integrarea deplină în familia europeană”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici