Ciucă: Unirea a fost o idee politică care a avut consecinţe practice pozitive pentru români

Unirea a fost o idee politică care a avut consecinţe practice pozitive pentru români, spune preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, lider PNL, prezent miercuri la Focşani.

86 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Unirea a fost o idee politică care a avut consecinţe practice pozitive pentru români

„Focşani, Iaşi şi Bucureşti sunt cele trei oraşe-simbol ale Unirii de la 1859: la Iaşi şi la Bucureşti s-a decis din punct de vedere politic unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti, iar aici, la Focşani, ea s-a făcut în mod practic, prin desfiinţarea graniţei dintre aceste provincii româneşti. Unirea a fost o idee politică care a avut consecinţe practice pozitive pentru români. Unirea de la 1859 este actul de creare a României şi, totodată, începutul modernizării naţionale”, spune Nicolae Ciucă.

El adirmă că unirea mai arătat ceva: că românii pot trăi mai bine, iar ţara se poate dezvolta atunci când are prieteni şi aliaţi puternici, prosperi şi moderni, aşa cum erau ţările europene dezvoltate.

„În istoria unei ţări există din când în când momente mai complicate, momente în care sunt diverse lipsuri sau nemulţumiri. Astfel de momente testează solidaritatea dintre noi, ne pun la încercare unitatea. Atunci când astfel de lucruri se întâmplă, avem obligaţia să ne ascultăm unii pe alţii şi să facem schimbările care pot fi făcute. Eu am încredere că încercările, odată depăşite, ne fac mai puternici şi mai încrezători în forţele noastre. Mai mult, am încredere că ţara noastră va continua să se dezvolte într-un ritm rapid, iar nivelul de trai al românilor se va îmbunătăţi. Cu cât vom fi mai uniţi şi vom avea mai multă încredere în destinul nostru naţional, cu atât viitorul pe care ni-l construim va fi mai bun pentru generaţiile viitoare. Haideţi să menţinem spiritul Unirii de la 1859 şi să nu uităm niciodată că unirea face puterea”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici