CNSAS a respins contestaţia lui Andrei Alexandru la decizia iniţială de poliţie politică

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Senatului Nicolae Văcăroiu, Andrei Alexandru, a rămas cu verdict de colaborator al poliţiei politice comuniste după ce Colegiul CNSAS a respins, joi, contestaţia sa, cinci dintre membri votând pentru menţinerea deciziei iniţiale şi trei pentru schimbarea ei.

4 afișări
Imaginea articolului CNSAS a respins contestaţia lui Andrei Alexandru la decizia iniţială de poliţie politică

CNSAS a respins contestaţia lui Andrei Alexandru la decizia iniţială de poliţie politică

Surse din CNSAS au declarat, după şedinţa de joi, că şi în cazul lui Andrei Alexandru votul a fost unul "cu scandal", întrucât, iniţial, scorul ar fi fost de patru voturi pentru la patru împotrivă.

"După semne pe sub masă, strigăte şi presiuni de tot felul, votul - pe care-l cataloghez drept unul pur politic - a devenit cinci pentru menţinerea deciziei contra trei pentru admiterea contestaţiei. Vă spun că a fost un vot politic pentru că omul ăsta nu are nimic rău în dosar. A dat, într-adevăr, informaţii la Securitate însă despre turişti străini şi fără nume conspirativ ci folosind numele lui, pe vremea când lucra cu turişti, ca ghid sau recepţioner", a declarat pentru MEDIAFAX unul dintre membrii Colegiului, care a dorit să nu-i fie dezvăluit numele.

Andrei Alexandru a fost audiat, marţi, la Colegiul CNSAS, el catalogând informaţiile apărute în presă în legătură cu cazul său drept "intoxicări", cu menirea de a-l discredita.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici