Video Colegiul Director al PD şi Delegaţia Permanentă a PLD au aprobat unificarea celor două partide

Colegiul Director al Partidului Democrat şi Delegaţia Permanentă a Partidului Liberal Democrat au aprobat, miercuri, unificarea celor două formaţiuni politice.

2 afișări

"Colegiul Director a mandatat BPN, cu 52 de voturi «pentru», 2 abţineri şi 2 «împotrivă» să realizeze, împreună cu PLD, un nou partid politic afiliat PPE, care să reprezinte cel mai puternic partid din România", a anunţat liderul PD, Emil Boc.

El a arătat că au votat împotrivă vicepreşedintele PD Sorin Frunzăverde şi preşedintele Organizaţiei de Pensionari a PD, Ioan Nastea.

Potrivit unor surse din Colegiul Director, Frunzăverde şi Nastea nu au avut obiecţii faţă de fuziunea cu PLD, ci doar faţă de schimbarea denumirii PD, a siglei şi imnului democraţilor.

Emil Boc a arătat că membrii Colegiului Director au decis convocarea pe 15 decembrie a "forului suprem de conducere" al PD, pentru a desăvârşi procedura de unificare.

La rândul său, liderul PLD, Theodor Stolojan, a precizat că Delegaţia Permanentă a aprobat, cu 68 de voturi "pentru" şi 3 "împotrivă", "participarea PD şi PLD pentru înfiinţarea unui nou partid".

"Delegaţia Permanentă a convocat Congresul extraordinar al PLD, pe 15 decembrie, în care să se adopte Statutul şi Programul noului partid", a precizat Stolojan

El a suţinut că valorile liberale vor fi "apărate" şi îşi vor avea reprezentarea în noul partid.

Emil Boc a arătat că, începând chiar de joi, conducerile PD şi PLD vor lucra la pregătirea congresului de unificare, programat în ianuarie.

Preşedintele democrat a anunţat că PD şi PLD au înfiinţat trei comisii, pentru organizare şi statut, pentru programul politic şi pentru procedura judiciară în faţa instanţei de judecată, în vederea finalizării demersului politic de unificare a celor două formaţiuni politice.

El a arătat că, aşa cum s-a anunţat, conducerea interimară a noii formaţiuni va fi asigurată de PD, cu doi prim-vicepreşedinţi.

Potrivit lui Boc, PD şi PLD au decis ca, la nivel judeţean, să se înfiinţeze structuri care să reunească membrii conducerii locale a ambelor formaţiuni. Aceste structuri lărgite de conducere se vor reuni lunar.

El a mai spus că la nivel central, dar şi local, se vor înfiinţa structuri executive de conducere, formate din 21 de membri. Acestea se vor întruni săptămânal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici