Coloana preşedintelui ungar, oprită la Borş doar pentru identificare - surse

Coloana de maşini din suita preşedintelui ungar, Solyom Laszlo, a fost oprită, sâmbătă dimineaţă, la PTF Borş, doar pentru identificarea pasagerilor, şi nu pentru a fi controlată, afirmă surse din conducerea Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor.

18 afișări
Imaginea articolului Coloana preşedintelui ungar, oprită la Borş doar pentru identificare - surse

Maşinile din coloana preşedintelui ungar, oprite la Borş doar pentru identificare - surse (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unor surse din conducerea Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, coloana de maşini care formau suita preşedintelui Ungariei nu a fost controlată nici la intrarea, şi nici la ieşirea din ţară.

Conform surselor citate, la intrarea în ţară, coloana a trecut "într-un minut" prin PTF Borş, oprindu-se doar pentru formalităţi de identificare a pasagerilor.

Potrivit aceloraşi surse, la ieşirea din ţară, duminică, în jurul orei 2.00, coloana nu s-a oprit deloc, deoarece, conform procedurilor, controlul are loc în vama maghiară.

Conform surselor citate, responsabilii cu controlul din vama ungară au recunoscut coloana, astfel că nu a fost nevoie de control, nici de oprirea ei.

Pe de altă parte, potrivit aceloraşi surse, fiind vorba de personal diplomatic, acesta beneficiază de imunitate şi nu este supus formalităţilor uzuale. În plus, la PTF Borş nu se efectuează decât control asupra documentelor de călătorie de către poliţiştii de frontieră, care nu au atribuţii în a verifica conţinutul autovehiculelor.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat că, după ştiinţa sa, nu a avut loc niciun incident privind controlarea maşinii preşedintelui ungar.

"Nu am fost informat în acest sens, ca preşedintele maghiar să fi avut probleme în tranzitarea vămii Borş", a spus Ghilea.

Potrivit unor relatări a unei părţi din presa maghiară, maşinile din coloana oficială a preşedintelui ungar ar fi fost controlate, timp de aproape un sfert de oră, la intrarea în ţară prin PTF Borş.

Preşedintele ungar, Solyom Laszlo, s-a aflat, sâmbătă, în judeţul Harghita, pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Maghiarilor de Pretutindeni de pe Vârful Nyerges. Şeful statului ungar a intrat în România cu maşina, sâmbătă dimineaţă, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judeţul Bihor, şi s-a îndreptat spre judeţul Harghita.

Citeşte şi:

Solyom: Este bine să fii maghiar aici, pe Nyerges

Preşedintele maghiar nu a primit autorizaţie de aterizare la Târgu Mureş

Preşedintele ungar a intrat în România cu maşina

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici