COMENTARIU Sorin Avram. ”S-ă ne râdem” de Veorica şi ”so înjurăm” pe Dăncilă

5537 afișări
Imaginea articolului COMENTARIU Sorin Avram. ”S-ă ne râdem” de Veorica şi ”so înjurăm” pe Dăncilă

COMENTARIU Sorin Avram. ”S-ă ne râdem” de Veorica şi ”so înjurăm” pe Dăncilă

Vestea că Viorica Dăncilă a fost angajată pe un post de consilier la BNR a stârnit două valuri în presă şi pe reţelele de socializare: unul de glume mai mult sau mai puţin sărate, funcţie de regimul alimentar al comentatorilor, şi altul de furie.

Dacă doamna Dăncilă ar fi avut la bază doar profesionala şi ar fi ajuns la BNR din poziţia de coafeză probabil că nu ar fi fost făcut atâta mişto de domnia sa, iar dacă ar fi luat banca şi ar fi fugit cu ea în spate la ruşi ori ar fi făcut parte din echipa de gonaci a prinţului care l-a împuşcat pe Arthur pesemne că nu ar fi fost revărsaţi atâţia nervi asupra domniei sale şi a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

De Viorica Dăncilă s-a obişnuit toată lumea ”s-ă se râdă”. Chiar dacă PSD nu mai este la guvernare, iar Viorica Dăncilă a dispărut din spaţiul public, oricând este la modă să râzi de Veorica. ”Se râd de ea” intelectualii fini, oamenii care se mândresc că deţin colecţii întregi de cărţi cumpărate la pachet cu ziarele de pe vremuri ori cei care au făcut gramatica fără profesor şi se perfecţionează pe zi ce trece în toate domeniile de activitate şi de inactivitate din România, făcând comentarii ”avizate”. Pe lângă comentariile băşcălioase şi-au făcut loc cu coatele şi cele bădărănoase şi injurioase, pentru că, nu-i aşa?, este inacceptabil ca într-o societate în care meritocraţia este la ea acasă, iar funcţiile de conducere de la stat şi de la privat sunt ocupate numai de minţi luminate şi bine intenţionate, nu este firesc ca la BNR să ajungă să lucreze tocmai Veorica.

De când a ajuns în fruntea Guvernului şi a PSD, de Veorica tot se râde pentru că încă merge la coaforul unei cooperaţii meşteşugăreşti şi pentru că este certată cu limba română şi nu-şi mai vorbeşte cu aceasta încă de când era elevă în clasa a V-a. Primul care a râs de Veorica a fost Liviu Dragnea, care a crezut că dacă o va pune prim ministru aceasta va fi sluga perfectă, numai că s-a înşelat. De Veorica au râs colegii de partid care-şi dădeau coate în timpul şedinţelor în care aceasta mai scăpa câte un dezacord. Tot ei s-au tăvălit de râs atunci când au împins-o în cursa pentru Palatul Cotroceni. Bătaia de joc la adresa Vioricăi Dăncilă, care nu le-a cântat în strună baronilor din PSD, a fost atunci când partidul nici măcar nu i-a găsit un loc pe lista pentru Parlamentul României.

Totuşi, Viorica Dăncilă a fost europarlamentar şi premierul României. Oricât de nătărău ar fi un om, tot se prinde ceva de el dacă ajunge în asemenea poziţii. Un fost premier nu este calificat să ocupe o funcţie de consilier, dar cine ar fi? Poate absolventul unei facultăţi cu sediul într-un garaj, care după aceea şi-a făcut rost de un doctorat plagiat şi a activat într-o fundaţie care ducea din an în Paşte şi de Crăciun câte un pachet cu zahăr şi ulei la 10 familii de oameni sărmani, după care se aşeza în tufe şi-i pândea pe cei care umblau noaptea, ca hoţii, să-i dea în cap statului de drept?

”S-ă te râzi” de Veorica şi ”so înjuri” pe Dăncilă demonstrează că eşti o persoană cool şi cultă în cap. Viorica Dăncilă, o femeie care dacă ar fi omorât pe cineva ori dacă ar fi băgat mâna în banii Ţării şi în buzunarele cetăţenilor de pe stradă poate că ar fi avut parte de un tratament ceva mai blând.

Dacă pe doamna Dăncilă ar fi chemat-o Raluca, şi nu Viorica, dacă ar fi făcut parte dintr-un alt partid, şi nu din PSD, şi dacă nu ar mai fi mers la coafor şi la croitoreasă, ci la beauty salon şi la casele de creaţie vestimentară, probabil că ar fi fost altceva. Cu totul altceva.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici