Comisia JURI a dat aviz favorabil pentru Adina Vălean, propunerea României pentru funcţia de comisar european pe Transporturi

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat, pentru MEDIAFAX, că membri ai Comisiei pentru Afaceri Juridice (Comisia JURI) au dat aviz favorabil, în şedinţa de marţi a forului legislativ al PE, pentru Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi.

368 afișări
Imaginea articolului Comisia JURI a dat aviz favorabil pentru Adina Vălean, propunerea României pentru funcţia de comisar european pe Transporturi

Comisia JURI a dat aviz favorabil pentru Adina Vălean, propunerea României pentru funcţia de comisar european pe Transporturi

Decizia în Comisia JURI a fost luată cu unanimitate de voturi, a adăugat Daniel Buda.

Adina Vălean este audiat, la ora transmiterii acestei ştiri, în comisiile reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Eurodeputatul PNL a vorbit în şedinţa de marţi din Parlamentul României despre necesitatea reducerii număruli de decese în accidentele rutiere din România.

Totodată, aceasta a mai subliniat importanţa includerii autostrăzii Comarnic-Braşov în reţeaua TEN-T, pentru a evita întârzierile.

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României, va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13.00 şi 16.00.

Votul în PE pentru cei trei comisari europeni propuşi de România, Ungaria şi Franţa şi a Executivului UE propus de preşedintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlametului European.

Taguri:
vălean,
juri,
comisar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici