Comisiile au aprobat bugetul MJ, în prezenţa parlamentarilor PSD, care au revenit la şedinţă

Parlamentarii din comisiile de buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, cu 24 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi o abţinere, bugetul Ministerului Justiţiei, în valoare de 2.131.449.000 de lei, reprezentanţii PSD revenind la lucrări pentru a critica bugetul alocat de Guvern acestui minister.

19 afișări
Imaginea articolului Comisiile au aprobat bugetul MJ, în prezenţa parlamentarilor PSD, care au revenit la şedinţă

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Parlamentrii PSD şi cei ai PNL au criticat suma alocată Ministerului Justiţiei pentru anul viitor, social-democratul Viorel Ştefan susţinând că este o scădere de 14% faţă de bugetul din 2010.

"Bugetul alocat instanţelor acoperă dor 20% din necesar", a spus Ştefan.

Parlamentarii PSD şi ai PNL au susţinut fără succes o serie de amendamente, care au fost respinse la vot.

În final, bugetul Ministerul Justiţiei a fost votat cu un scor strîns, doar un vot diferenţă, 24 de parlamentari fiind "pentru", 22 "împotrivă" şi o abţinere.

Reprezentanţii PSD părăsiseră sala sâmbătă dimineaţa, nemulţumiţi că bugetul Senatului nu a fost aprobat în forma adoptată de această Cameră, ci în cea a Guvernului, fiind redus de la 128 de milioane de lei la 86 de milioane de lei.

La dezbaterea bugetului Ministerului Justiţiei nu a fost prezent ministrul Cătălin Predoiu, ci un subsecretar de stat.

Dezbaterile continuă cu bugetul Ministerului de Interne, la şedinţă fiind prezenţi atît reprezentanţii coaliţiei, cât şi cei ai PNL şi PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici