Comisiile de buget au primit un document de la CES care nici nu aprobă, nici nu respinge bugetul

Preşedintele Comisiei de buget-finanţe din Cameră, Viorel Ştefan, a declarat, vineri, că cele două comisii se află "într-o situaţie inedită", deoarece au primit un document de la CES referitor la proiectul bugetului de stat care nici nu avizează, dar nici nu respinge legea.

20 afișări
Imaginea articolului Comisiile de buget au primit un document de la CES care nici nu aprobă, nici nu respinge bugetul

Comisiile de buget au primit un document de la CES care nici nu aprobă, nici nu respinge bugetul (Montaj foto)

"Ne aflăm într-o situaţie absolut inedită, avizul CES nu este nici favorabil nici nefavorabil, ci s-ar părea că el concluzionează faptul că CES nu a reuşit să ajungă la o concluzie", a explicat situaţia Viorel Ştefan.

El a precizat că potrivit legii la dezbaterea proiectului bugetului de stat pe 2010 trebuie să existe un aviz al CES, dar că legea nu ar preciza cum ar trebui să fie acest aviz.

De asemenea Viorel Ştefan a arătat că avizul CES este consultativ şi a precizat că va discuta vineri până în ora 15.00 cu reprezentanţii CES şi cu departamentul legislativ al Parlamentului avizul dat de acest Consiliu Economic şi Social.

"O să iau legătura cu reprezentanţii CES, o să ne uităm împreună cu juriştii în legislaţie şi cu cei din departamentul legislativ, să vedem cum transpunem în cadrul dezbaterilor obligativitatea prevederii din lege de a exista un aviz al CES (...)", a explicat Viorel Ştefan.

El crede că această situaţie nu ar putea să ducă la blocarea dezbaterii din comisiile de buget-finanţe. "Există această posibilitate de a bloca dezbaterile, dar eu cred că nu se va întâmpla şi dezbaterea va merge mai departe pentru că în fond condiţia legală de a exista un aviz din partea CES s-a îndeplinit", a opinat Viorel Ştefan.

El a evitat să precizeze dacă această situaţie nu ar putea fi un pretext de tergiversare a lucrărilor la proiectul bugetului de stat. "Se poate orice, dar legea ne cere să facem dezbaterea pe marginea bugetului de stat având în mod obligatoriu un aviz al CES", a precizat Viorel Ştefan.

Mai mulţi parlamentari din comisiile de buget finanţe au ridicat problema la şedinţa comisiilor a avizului CES referitor la proiectul bugetului de stat pe anul 2010.

Eugen Nicolăescu (PNL) a spus la şedinţa comisiilor de buget că la lucrările acestor comisii "se fac discuţii pe buget în afara legii", deoarece legea bugetului "trebuie însoţită obligatoriu de un aviz legal al CES"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici