Video CONFERINŢĂ MEDIAFAX - Orban: Am printre obiective o rată de absorbţie de minim 20% - VIDEO

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, la conferinţa "Mediafax Talks About European Funds" că printre obiectivele pe care şi le-a fixat figurează atingerea unei rate de absorbţie de minim 20%.

249 afișări

"Mi-am fixat obiectiv o rată de absorbţie de minim 20%. Dacă nu atingem minim 20%, în 2013 riscul ar fi enorm de a pierde câteva miliarde de euro", a declarat Leonard Orban.

El a precizat că România a cheltuit până în prezent în cadrul politicii de coeziune circa 716 milioane de euro, echivalentul unei rate de absorbţie de 3,7%.

"Ar trebui să cheltuim numai în 2013 aproximativ 6,7 miliarde de euro. Vă daţi seama cât de dificil va fi acest lucru? Tocmai de aceea va trebui să avem spre sfârşitul anului viitor un minim 20%, ceea ce înseamnă aproximativ 3,8 miliarde de euro. Este un obiectiv foarte ambiţios dar pe care noi considerăm că îl putem atinge. Dacă nu îl vom atinge, atunci vom vorbi de rate de absorbţie sub 50% pe întreaga perioadă de alocare care se încheie în 2013", a spus Orban.

El a declarat anterior, într-o altă conferinţă de presă, că rata de contractare a fondurilor este în pre zent de 59%. "Ne propunem să ajungem la minim 90% la sfârşitul anului 2012", a spus el.

Orban a recizat că este posibil ca pe anumite sectoare rata de contractare să ajungă chiar şi la 100%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici