Confruntat cu migraţia membrilor ALDE către PSD, Tăriceanu ameninţă „cu scrisori”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că va trimite scrisori către Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, în cazul în care premierul va numi în Guvern miniştri de la ALDE. Liderul formaţiunii a precizat că şefului statului îi va spune să nu semneze decretele.

1065 afișări
Imaginea articolului Confruntat cu migraţia membrilor ALDE către PSD, Tăriceanu ameninţă „cu scrisori”

Confruntat cu migraţia membrilor ALDE către PSD, Tăriceanu ameninţă „cu scrisori”

„Astăzi (miercuri - n.r.) dacă acest zvon se va confirma, dacă va apărea un anunţ cu privire la numirea unor persoane în calitate în ghilimele de membri ALDE o voi notifica public pe doamna Dăncilă printr-o scrisoare deschisă că a încălcat prevederile constituţionale şi faptul că nu respectă decizia pe care noi am luat-o de a ieşi de la guvernare. Îl voi înştiinţa şi pe preşedinte să nu semneze decretele de numire, având în vedere că noi am luat decizia de a ieşi de la guvernare şi ar încălca prevederile constituţionale ale articolului 85”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

Liderul ALDE a adăugat că tentativ PSD de a racola oameni din partidul pe care îl conduce şi de a le da funcţii în Guvern denotă felul în care premierul alege să nu respecte regulile democratice.

„Încercarea PSD denotă stilul pe care îl înţelege doamna Dăncilă să îl practice şi care este unul care nu intră în nici un fel de normă democratică a regulilor democratice pentru că în fond dacă e să ne gândim simplu de tot şi miniştrii care fac parte în Guvern şi reprezentarea în Parlament este ca urmare a votului cetăţenilor, ea nu poate să sară peste aceste lucruri şi să încerce să facă aşa un fel de echipă încropită în care ea crede că este reprezentat un partid, care a decis să iasă de la guvernarea numai pentru a încerca să evite votul în Parlament cum ar trebui dat în cazul în care se schimbă compoziţia politică a Guvernului”, a explicat Tăriceanu.

El a mai spus că şeful Executivului nu poate continua cu astfel de artificii, pentru că prevederile constituţionale sunt foarte clare.

„Doamna Dăncilă nu poate să funcţioneze în continuare cu aceste artificii, în cazul articolului 85 din Constituţie vorbeşte foarte clar despre acest lucru. Preşedintele poate să numească miniştri, numai în condiţiile în care la o schimbare a structurii politice există un vot de încredere prealabil în Parlament. Doamna Dăncilă încearcă din răsputeri tot felul de formule care sunt de lumea a treia, de ţară de lumea a treia ca să evite acest vot în Parlament”, a conchis preşedintele ALDE.

Reacţia vine în contextul în care lideri ai PSD au purtat negocieri cu trei membri ai ALDE, Marian Cucşa, Ştefan-Alexandru Băişanu şi Ionuţ Sibinescu pentru a intra în Guvern şi a prelua portofoliile rămase vacante după demisia celor trei miniştri ai ALDE, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici