Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare va fi găzduit la Bucureşti

Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE) a decis marţi ca Partidul Naţional Liberal (PNL) să găzduiască, la Bucureşti, Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024.

157 afișări
Imaginea articolului Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare va fi găzduit la Bucureşti

Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare va fi găzduit la Bucureşti

„Decizia PPE de a organiza la Bucureşti cea mai importantă reuniune a sa arată încrederea de care se bucură Partidul Naţional Liberal şi preşedintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene. Alegerea României reprezintă un mesaj de susţinere şi de solidaritate pentru toate statele din Europa Centrală şi de Est, care au făcut eforturi deosebite în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă. Obiectivul principal al congresului de la Bucureşti va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare”, a declarat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

La eveniment vor participa peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care vor fi toţi şefii de state şi de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum şi toţi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.

„Prin organizarea acestui Congres, PNL va oferi un cadru de dezbatere proeuropeană. Sunt convins că toate deciziile pe care le vom lua la Bucureşti vor contribui la câştigarea alegerilor europarlamentare, care vor consolida PPE ca principală forţă politică pentru următorii 5 ani”, a adăugat europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Partidului Popular European.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici