Constantin: Puterea face racolări prin şantaj. Piedone ar avea vulnerabilităţi, negociază cu UNPR

Preşedintele PC, Daniel Constantin, susţine că actuala putere face racolări prin şantaj, menţionând că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, "ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi" şi şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

858 afișări
Imaginea articolului Constantin: Puterea face racolări prin şantaj. Piedone ar avea vulnerabilităţi, negociază cu UNPR

Constantin: Puterea face racolări prin şantaj. Piedone ar avea vulnerabilităţi, negociază cu UNPR (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Puterea politică încearcă cu disperare să destabilizeze USL. Dacă nu a reuşit să compromită relaţiile dintre PC, PNL şi PSD, încearcă astăzi să creeze tensiuni în înteriorul partidelor care formează Uniunea Social Liberală. Astfel, Partidul Conservator a devenit o ţintă predilectă a puterii. Racolările se fac prin cadouri şi promisiuni, ca în cazul Ciuhodaru, sau prin şantaj, ca în cazul Piedone, care ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi. Cristian Popescu Piedone şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR, trecând astfel de partea celor care au redus pensiile, au tăiat salariile, indemnizaţiile mamelor şi alocaţiile copiilor", se arată într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Preşedintele PC menţionează că Piedone îşi trădează toate angajamentele asumate faţă de românii care i-au acordat încrederea.

"Criza pune la încercare caracterele! Cei slabi, cei şantajabili, fac întotdeauna compromisul cu Puterea. Ceilalţi continuă lupta! Partidul Conservator va continua lupta cu Traian Băsescu, PDL şi partidele-clonă care gravitează în jurul puterii, pentru a-i elibera pe români de un sistem corupt şi agresiv care le-a furat speranţa şi demnitatea. În şedinţa Biroului Executiv de marţi vom stabili sancţiuni în ceea ce-l priveşte pe Cristian Popescu Piedone", scrie PC.

Cristian Popescu Piedone anunţă, într-o scrisoare trimisă preşedintelui PC, Daniel Constantin, că demisionează din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului, rămânând "un simplu membru ce-şi va achita la zi cotizaţia".

"Totodată, consider necesară convocarea congresului extraordinar al Partidului Conservator în maximum 30 de zile de la data prezentei mele demisii, pentru a da posibilitatea tuturor preşedinţilor de filiale din ţară de a-şi exprima punctul de vedere în ceea ce priveşte viitorul partidului, cât şi de a alege o nouă conducere", adaugă Piedone în scrisoare.

El îşi anunţă şi intenţia de a candida la preşedinţia partidului cu ocazia acestui congres pentru a resuscita şi sprijini evoluţia doctrinară a PC şi pentru a-i conferi partidului locul pe care îl merită pe eşichierul politic.

Piedone deţine funcţia de prim-vicepreşedinte al PC şi este primar al Sectorului 4, la primul mandat.

Cristian Popescu Piedone anunţa recent că nu intenţionează să candideze pentru postul de primar general al Capitalei până nu-şi va termina proiectele începute în sector, deşi ştie că este pe locul întâi în sondajele pentru Bucureşti, care, "cu teamă", i-au fost ascunse chiar şi lui.

Anunţul său venea după ce liderul PC Daniel Constantin declara, înaintea unei întâlniri cu preşedintele PNL, că Piedone este propus de PC pentru a candida la Primăria Capitalei, el apreciind că există şanse ca edilul Sectorului 4 să fie nominalizat şi de USL.

Piedone declara şi în aprilie, la Congresul PC, că va fi candidatul USL la Primăria Capitalei numai dacă se va modifica legea şi se vor desfiinţa sectoarele, în caz contrar va rămâne candidatul pentru Primăria Sectorului 4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici